Η τρομερή γκάφα της Ευγενίας Μανωλίδου για τα Θεοφάνεια! (pics)

Gazzetta team
Η τρομερή γκάφα της Ευγενίας Μανωλίδου για τα Θεοφάνεια! (pics)
Η σύζυγος του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπέπεσε σε μία γκάφα ολκής προσπαθώντας να ευχηθεί διαδικτυακά για την ημέρα των Θεοφανείων.

Η Ευγενία Μανωλίδου θέλησε να μοιράσει τις ευχές στους διαδικτυακούς της φίλους στο Twitter, όμως μία ιστορική ανακρίβεια στην ανάρτησή της προκάλεσε τα σκωπτικά σχόλια των χρηστών των social media.

Aφορμή για τα άκρως πικρόχολα σχόλια στάθηκε η λεζάντα που συνόδευε μία φωτογραφία της πόλης της Καβάλας από το μακρινό 1910, όπου εμφανίζονται χιλιάδες κάτοικοι της πόλης να γιορτάζουν στο λιμάνι της πόλης, την ημέρα των Θεοφανείων.

Η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, έγραψε «Εικόνες από την παλιά Ελλάδα: Καβάλα, 1910», πάνω από τη φωτογραφία, για να δεχθεί λίγο αργότερα ορυμαγδό σχολίων, καθώς δεκάδες χρήστες τις υπενθύμιζαν ότι το 1910, η πανέμορφη πόλη της Μακεδονίας δεν είχε απελευθερωθεί ακόμη από τον οθωμανικό και τον βουλγαρικό ζυγό.

Πράγματι, η Καβάλα το 1910 ήταν ακόμη υπό οθωμανική κατοχή, ενώ μόλις 3 χρόνια αργότερα, στις 25 Ιουνίου 1913, ελληνικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν από πολεμικά πλοία του στόλου κι απελευθέρωσαν την πόλη για πρώτη φορά, κι ενώ αυτή βρισκόταν υπό την κατοχή των Βούλγαρων, ήδη από τον Οκτώβρη του 1912.

Οι χρήστες των social media, βέβαια, δεν συγχωρούν τέτοια λάθη, κι όπως είναι φυσικό «χτύπησαν» δίχως έλεος την μουσικό και μαέστρο...