Γαλάζιο χιόνι έριξε ο ουρανός στην Αγία Πετρούπολη (pics & vids)

Gazzetta team
Γαλάζιο χιόνι έριξε ο ουρανός στην Αγία Πετρούπολη (pics & vids)
Αντιμέτωποι με ένα εξαιρετικά σπάνιο και περίεργο φαινόμενο ήρθαν οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης, όταν το χιόνι βάφτηκε μπλε...

Όσοι κάτοικοι της ρωσικής μεγαλούπολης κυκλοφόρησαν στους δρόμους έμειναν άφωνοι όταν διαπίστωσαν ότι τοχιόνι που είχε πέσει τοπροηγούμενο βράδυ στην περιοχή είχε μία μπλε απόχρωση.

Το αλλόκοτο φαινόμενο προκάλεσε εκατοντάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αρκετοί έσπευσαν να ενημερώσουν τις αρχές, καθώς θορυβήθηκαν ιδιαίτερα από το χρώμα του χιονιού, φοβούμενοι για πιθανή τοξική ρύπανση στην ατμόσφαιρα.

Οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης συνέλεξαν δείγματα του χιονιού ώστε να εξεταστούν από τους επιστήμονες,ενώ σε μερικές περιπτώσεις η απόχρωση του χιονιού ήταν μέχρι και μοβ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για την ύπαρξη κοβαλτίου, μίας ουσίας που χρησιμοποιούταν εντατικά για τις ανάγκες ενός χημικού εργοστασίου, που παρασκεύαζε φαρμακευτικές ουσίες, το οποίο είχε κατεδαφιστεί πρόσφατα.

Μπλε χιόνι είχε ρίξει τον Φεβρουάριο του 2015 και σε μια άλλη ρωσική πόλη, το Τσελιαμπίνσκ στα Ουράλια όρη, με την έρευνα των Αρχών να δείχνει τότε ότι το μπλε χρώμα οφειλόταν σε βαφές που χρησιμοποιούνται για τα πασχαλινά αυγά, οι οποίες είχαν εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού ενός εργοστασίου και εξαπλώθηκαν σ’ ολόκληρη την περιοχή.