Έκανε 39 δολάρια λογαριασμό κι άφησε 3.000 για φιλοδώρημα (pics)

Gazzetta team
Έκανε 39 δολάρια λογαριασμό κι άφησε 3.000 για φιλοδώρημα (pics)
Οι υπάλληλοι του μικρού εστιατορίου έμειναν άφωνοι όταν διαπίστωσαν το μέγεθος του φιλοδωρήματος, καθώς αυτό ξεπερνούσε κατά πολύ το συνηθισμένο...

Το Brief Encounter Cafe, στην περιοχή Bellevue της αμερικανικής πρωτεύουσας, αποτελεί ένα συνηθισμένο καφέ - εστιατόριο με τακτικούς πελάτες και φιλόξενο προσωπικό.

Οι περισσότερες βάρδιες κυλούν ομαλά, όμως όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες, σίγουρα θα «στιγματίσουν» τους υπαλλήλους της επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια μίας συνηθισμένης βάρδιας, ένας από τους υπαλλήλους πήγε να μαζέψει το τραπέζι ενός πελάτη, που μόλις είχε τελειώσει το γεύμα του, αλλά μόλις είδε την απόδειξη πληρωμής, έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

Κι αυτό διότι, παρά το γεγονός ότι ο λογαριασμός του άγνωστου πελάτη ήταν μόλις 39,6 δολάρια, εκείνος είχε αφήσει ως φιλοδώρημα στους εργαζομένους, το ποσό των 3.000 δολαρίων.

Αρχικά, όλοι πίστεψαν πως επρόκειτο για λάθος, όμως καθώς είδαν την πίσω πλευρά της απόδειξης, διαπίστωσαν ότι ο άγνωστος «δωρητής» είχε αφήσει εν γνώσει του το ποσό αυτό στους υπαλλήλους ώστε να κάνουν... καλά Χριστούγεννα.

Όπως, αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο γενναιόδωρος πελάτης ήταν ο Dwane Clark, διευθυντής μίας κτηματομεσιτικής εταιρείας, ο οποίος έχοντας γνωρίσει στα νιάτα του, από πρώτο χέρι τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων σε καφέ κι εστιατόρια, θέλησε να συμβάλλει ώστε οι τελευταίοι να απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επερχόμενες γιορτές.

Μάλιστα, για να αποφύγει κάποιο μπέρδεμα με την τράπεζα, άφησε και τον αριθμό τηλεφώνου του, ώστε να επιβεβαιώσει το ύψος του φιλοδωρήματος.