Ο τόνος των 400 κιλών και των 2 εκατομμυρίων! (pics & vid)

Gazzetta team
Ο τόνος των 400 κιλών και των 2 εκατομμυρίων! (pics & vid)
Ο μεγαλύτερος τόνος που έχει πιαστεί ποτέ ζυγίζει 400 κιλά, ενώ η αξία του υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για έναν από τους πιο γευστικούς και δημοφιλείς ψαρομεζέδες, για αυτό και το ψάρεμά του έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές.

Μία καλή ψαριά μπορεί να αποφέρει χιλιάδες δολάρια, αναταμείβοντας έτσι τους ψαράδες για τον κόπο και την προσπάθειά τους.

Όμως, αυτό που αντίκρυσαν οι συγκεκριμένοι ψαράδες στα ανοιχτά της Νέας Ζηλανδίας ήταν κατά πολύ ανώτερο όλων των προσδοκιών τους.

Επί 4 και πλέον ώρες το πλήρωμα του αλιευτικού σκάφους προσπαθούσε να πιάσει και να ανεβάσει στο κατάστρωμα έναν τόνο βάρους 400 περίπου κιλών,καταρρίπτοντας με άνεση το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η δύσκολη προσπάθεια, που απαιτεί συγχρονισμό, ομαδικότητα και ψυχραιμία τελικά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σκορπώντας χαμόγελα ικανοποίησης στο πλήρωμα, καθώς η τιμή του «θηρίου» μπορεί να ανέλθει ως και τα 2 εκατομμύρια δολάρια, καθώς το κρέας του ψαριού θεωρείται εκλεκτή λιχουδιά σε πολλές περιοχές της υφηλίου.

Βέβαια, επειδή το αλιευτικό σκάφος δεν διαθέτει επαγγελματική άδεια δεν μπορεί να πουλήσει νομότυπα το ψάρι, οπότε τα μέλη του πληρώματος σκέφτηκαν να κρατήσουν το ψάρι ως τρόπαιο κι ως ανάμνηση της μεγάλης τους επιτυχίας.