Mία γέφυρα καταρρέει την ώρα που τη διασχίζουν τουρίστες (pics & vid)

Gazzetta team
Mία γέφυρα καταρρέει την ώρα που τη διασχίζουν τουρίστες (pics & vid)
Οι παλιές κρεμαστές γέφυρες αποτελούν πόλο προσέλκυσης τουριστών, όμως ενίοτε κρύβουν αρκετούς κινδύνους, όπως αποδείχθηκε από το παρακάτω βίντεο.

Η Νέα Ζηλανδία φημίζεται για τα πανέμορφα φυσικά της τοπία, πολλά από τα οποία βρίσκονται μέσα σε κατάφυτα δάση, μακριά από οποιαδήποτε έκφανση ανθρώπινου πολιτισμού.

Αυτά τα τοπία θέλησαν να εξερευνήσουν κάποιοι περιπατητέςαπό τη Γαλλία, οι οποίοι μετά την πορεία τους μέσα στο δάσος, έφτασαν στην κοίτη ενός ποταμού, ενώ για να περάσουν απέναντι θα έπερεπε να διασχίσουν μία παλία ξύλινη κρεμαστή γέφυρα μήκους σχεδόν 60 μέτρων.

Η παρέα των οδοιπόρων αρχίζει αμέριμνη την απόπειρα να περάσει στην απέναντι όχθη, χωρίς όμως να περιμένει όσα θα επακολουθήσουν.

Ενώ βρίσκονται στη μέση της γέφυρας, το κεντρικό σιδερένιο καλώδιο που στηρίζει τη γέφυρα σπάει οδηγώντας τους νεαρούς φυσιολάτρες στον βυθό του ποταμού, που ευτυχώς δεν ήταν καθόλου ορμητικό, ενώ διέθετε το κατάλληλο βάθος ώστε κανείς από τους νεαρούς να μην τραυματιστεί.

Βέβαια, παραμένει το ερώτημα, πως μία γέφυρα που σύμφωνα με τις μελέτες τω ν μηχανικών μπορούσε να αντέξει το βάρος δέκα ενηλίκων, κατέρρευσε τόσο εύκολα κάτω από το βάρος μόλις τεσσάρων ανθρώπων.