«Εξολοθρευτές» ισοπεδώνουν τεράστια σφηκοφωλιά σε μέγεθος αποθήκης (pics & vid)

Gazzetta team
«Εξολοθρευτές» ισοπεδώνουν τεράστια σφηκοφωλιά σε μέγεθος αποθήκης (pics & vid)
Το θέαμα είναι άκρως ακατάλληλο για εντομοφοβικούς, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες σφήκες επιτίθενται στους απρόσκλητους επισκέπτες.

Η ανακάλυψη μίας σφηκοφωλιάς γιγαντιαίων διαστάσεων στην αποθήκη ενός αγροκτήματος στην πολιτεία της Λουιζιάνα, θορύβησε ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη, ο οποίος έσπευσε να καλέσει σε βοήθεια τους ειδικούς... στην απομάκρυνση των ενοχλητικών εντόμων.

Οι ειδικοί μόλις αντίκρισαν το θέαμα, έμειναν με το στόμα ανοιχτό, καθώς η σφηκοφωλιά καταλάμβανε σχεδόν ολόκληρη την έκταση της αποθήκης, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες αγριεμένες σφήκες βρίσκονται σε κάθε πιθανό σημείο του χώρου.

Καθώς ξεκινάει το δύσκολο κομμάτι της καταστροφής της σφηκοφωλιάς, με τους «εξολοθρευτές» να διαλύουν κομμάτι κομμάτι τον ξεραμένο κορμό του δέντρου που χρησιμοποιούν τα έντομα, οι εξαγριωμένες σφήκες εμφανίζονται κατά χιλιάδες για να προστατέψουν τη φωλιά τους.

Υπό άλλες συνθήκες, οποιοσδήποτε βρισκόταν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από την φωλιά θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, όμως οι συγκεκριμένοι «εξολοθρευτές» ήταν προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, φορώντας ειδικές στολές σε όλο το σώμα.

Να σημειωθεί πως σφηκοφωλιές τέτοιου μεγέθους μπορούν να προκαλέσουν σοβαρότατους τραυματισμούς σε όποιον άτυχο βρεθεί εντός βεληνεκούς, καθώς σε αντίθεση με τις μέλισσες έχουν τη δυνατότητα να επιτεθούν επανειλημμένως σε όποιον θεωρήσουν απειλή για τη φωλιά τους.