Στην πισίνα με έναν πύθωνα 5 μέτρων (pics & vid)

Gazzetta team
Στην πισίνα με έναν πύθωνα 5 μέτρων (pics & vid)
Τα γούστα των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή,όμως στις ΗΠΑ η μόδα είναι η κατοχή κι η συμβίωση με τεράστια φίδια.

Μία νέα μόδα, που έχει αναπτυχθεί ευρέως σε αρκετές αμερικάνικες πολιτείες, δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό στις αρχές.

Κι αυτό διότι, ολοένα και περισσότεροι πολίτες, επιλέγουν για κατοικίδια τεράστιους πύθωνες, οι οποίοι φτάνουν σε μήκος τα 5 μέτρα.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο, όπου μία οικογένεια απολαμβάνει τη δροσιά της πισίνας της, παρέα με ένα βιρμανέζικο πύθωνα, βάρους 160 κιλών.

Το γεγονός, ότι τα τεράστια φίδια μπορούν εύκολα να σκοτώσουν μέσω ασφυξίας, ακόμα κι ενήλικες, δεν πτοεί τα μέλη της οικογένειας, που παίζουν καιπλατσουρίζουν με το τεράστιο ερπετό, σα να πρόκειται για ένα καθημερινό φαινόμενο, ενώ στην εικόνα διακρίνονται και μικρά παιδιά.

Έμποροι λαθραίων ζώων, έχουν κατακλύσει την αμερικάνικη αγορά, καθώς η ζήτηση για την απόκτηση των εξωικών ερπετών παρουσιάζει αύξηση, δημιουργώντας, όμως, μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Τέλος, δεν είναι λίγοι κι όσοι, όταν διαπιστώσουν πόσο ασύμφορη οικονομικά μπορεί να γίνει η συντήρηση ενός φιδιού 160 κιλών, τα εγκαταλείπουν σε λίμνες και δάση, προκαλώντας έντονη διαταραχή των οικοσυστημάτων, καθώς οι πύθωνες τίθενται στην κορυφή της τροφικλης αλυσίδας.