Στην αγορά το πρώτο drone που μπορεί να κινηθεί μέσα στη θάλασσα (pics & vid)

Gazzetta team
Στην αγορά το πρώτο drone που μπορεί να κινηθεί μέσα στη θάλασσα (pics & vid)
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα drone στους αιθέρες να τραβούν πλάνα από αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος, αλλά η συγκεκριμένη πατέντα ξεπερναέι αρκετά τα τετριμμένα.

Ο αρχικός σχεδιασμός των drone, των ιπτάμενων μέσων με ενσωματωμένες κάμερες, για την παροχή πανοραμικών πλάνων από αρκετά μεγάλο υψόμετρο, περιελάμβανε δικλείδες ασφαλείας για όσους «κινδύνους» θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν στον αέρα.

Όμως, ο σχεδιασμός του παρακάτω drone εξελίχθηκε τόσο ώστε να μπορεί να κινηθεί με άνεση κι ευχέρεια ακόμα και μέσα στο νερό, δίνοντας στους κατόχους την μοναδική ευκαρία να καταγράψουν πλάνα μέσα από τον ωκεανό, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία επίπτωση στη λειτουργία του, καθώς ο σχεδιασμός του επιτρέπει την υποβρύχια κίνηση και καταγραφή.

Η ιδέα προήλθε από την ανάγκη για εναέρια κάλυψη γεγονότων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας χωρίς να ελοχεύει ο κίνδυνος καταστροφής του drone αν έρθει σε επαφή με το νερό και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Η νέα πατέντα θα χρησιμοποιηθεί τόσο από ψαράδες αλλά κι από διασώστες κατά τη διάρκεια ερευνών σε θαλάσσιες περιοχές, ενώ και οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα έχουν την ευκαρία να καταγράφουν τις κινήσεις τους από τον αέρα, ενώ υπάρχει κι η δυνατότητα ρίψης σωσιβίων αλλά και διχτυών ψαρέματος.