Ο Ironman της πραγματικής ζωής «πετάει» στο μέλλον (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Ironman της πραγματικής ζωής «πετάει» στο μέλλον (pics & vid)
Το όνειρο κάθε φανατικού οπαδού των κόμιξ επιστημονικής φαντασίας έκανε πραγματικότητα ένας Βρετανός, καθώς δημιούργησε την πρώτη πυραυλοκίνητη στολή και μάς ταξιδεύει πολλά χρόνια πιο μπροστά από την εποχή μας.

Ο Richard Browning κατέχει ένα αρκετά ιδιαίτερο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς αποτελεί το δημιουργό μίας ιπτάμενης στολής για σούπερ-ήρωες, αποτελούμενη από αρκετές μικρές τουρμπίνες, που του επιτρέπουν κυριολεκτικά να πετάει στον αέρα.

Ο Βρετανός εφευρέτης ξόδεψε χρόνο και χρήμα για να παρουσιάσει τη νέα του ευρεσιτεχνία και το τελικό αποτέλεσμα, μάλλον τον διακαιώνει πανηγυρικά.

Η πρώτη δοκιμή της στολής του Ironman έγινε πάνω από την επιφάνεια μίας μικρής λίμνης κοντά στο Reading της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ ο ριψοκίνδυνος εφευρέτης κατάφερε να πιάσει ταχύτητα περισσότερων από 51 χιλιομέτρων την ώρα, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η πρωτότυπη στολή του Browning αποτελείται από ενσωματωμένες τουρμπίνες στα χέρια και την πλάτη του, ενώ όπως σημειώνει κι ο ίδιος, το concept βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, καθώς δεν υπάρχουν ούτε εγχειρίδια χρήσης αλλά ούτε πρότερη εμπειρία.

Το θέαμα, πάντως, είναι αρκετά εντυπωσιακό, ειδικά όταν ο εφευρέτης και δοκιμαστής της στολής του Ironman, εξαιτίας ενός λάθος χειρισμού, πραγματοποιεί και μία αναγκαστική προσθαλάσσωση στα νέρα της λίμνης.