Ισλανδία: Surfing με θέα το... βόρειο σέλας (pics & vid)

Gazzetta team
Ισλανδία: Surfing με θέα το... βόρειο σέλας (pics & vid)
Εντυπωσιακές εικόνες προσέφερε στο κοινό ένας σέρφερ καθώς προσπάθησε να «δαμάσει» τα παγωμένα κύματα στις ισλανδικές ακτές.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αγώνες surfing κάτω από τον καυτό ήλιο σε θαυμάσιες παραλίες με καταγάλανα νερά και τεράστια κύματα.

Όμως, ο Ισλανδός Heidar Logi έχει την τύχη να προπονείται σε λίγο πιο διαφορετικές συνθήκες, καθώς οι προπονήσεις του λαμβάνουν χώρα στο λιγάκι -αφιλόξενο για surfing- περιβάλλον της νησιωτικής χώρας του Ατλαντικού.

Περικυκλωμένος από αχανείς παγωμένες εκτάσεις, ο Logi είναι ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής επαγγελαμτίας surfer της χώρας του και τιμά ιδιαίτερα τα πανέμορφα φυσικά τοπία της πατρίδας του.

Επικίνδυνοι ελιγμοί, εντυπωσιακές βουτιές κι ατελείωτες ώρες προπόνησης στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, λίγο νοτιότερα από τον Αρκτικό κύκλο, συνθέτουν την καθημερινότητα του Logi, ο δρόμος του οποίου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο 25χρονος αθλητής ξεκίνησε το surfing στην ηλικία των 15 ετών σε μία προσπάθεια να εξωτερικεύσει τη συσσωρευμένη ενέργειά του, καθώς μία ασθένεια που αντιμετώπισε στην παιδική του ηλικία, δεν του επέτρεψε να ζήσει όσα ζούσαν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Η ανταμοιβή, δεν άργησε να έρθει, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους αθλητές της χώρας του, ενώ μόνο η δυνατότητα να προπονείται κάτω από το φως από το βόρειο σέλας είναι... ανεκτίμητη.