Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης (pics)

Gazzetta team
Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης (pics)
Η Ευρώπη έχει αμέτρητα αξιοθέατα για να επισκεφτεί κανείς. Υπάρχει ο Παρθενώνας στην Αθήνα, το Κολοσσαίο στη Ρώμη, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και πολλά ακόμη μοναδικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Το μόνο που έλειπε από τη «συλλογή» της Ευρώπης ήταν ένα υποβρύχιο εστιατόριο, το οποίο θα αποκτήσει σε περίπου δύο χρόνια.

Το εστιατόριο θα βρίσκεται πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και θα ονομάζεται «Under». Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018 στις νότιες ακτές της Νορβηγίας, ενώ το εστιατόριο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό το 2019.

Τα σχέδια του πρωτότυπου αυτού εστιατορίου δημιουργήθηκαν από την διάσημη νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snohetta. Μεταξύ άλλων Snohetta έχει σχεδιάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή στη Νορβηγία, αλλά και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Το εστιατόριο θα έχει τρία επίπεδα, θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 100 πελάτες και θα έχει ένα παράθυρο 10 μέτρων από το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάζουν τον βυθό της θάλασσας της Βόρειας Νορβηγίας

«Ένα από τα οφέλη του εστιατορίου είναι η σύνδεση της φύσης με τη γη. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα να αισθανθείτε ασφαλείς κάτω από τη θάλασσα, με έναν πολύ δραματικό τρόπο αφού θα κατεβείτε περνώντας από έναν σωλήνα» ανέφερε ο αρχιτέκτονας Rune Grasdal.

Πηγή: insider.gr