Υποβρύχιος μπαξές, το νέο trend της αγροτικής παραγωγής (pics & vid)

Gazzetta team
Υποβρύχιος μπαξές, το νέο trend της αγροτικής παραγωγής (pics & vid)
Ένας διαφορετικός τρόπος για την παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών έγινε πραγματικότητα στην Ιταλία, ενώ τις καλλιέργιες επιβλέπουν δύτες με εξειδίκευση στην... αγροτική παραγωγή.

Ένα υποβρύχιο μποστάνι δημιούργησαν οι συντελεστές μίας διεθνούς ένωσης καταδύσεων, καθώς κατάφεραν να κατασκευάσουν έναν χώρο κάτω από την επιφάνεια του νερού, με σκοπό την καλλιέργεια και την παραγωγή οπωροκηπευτικών.

Το ιδιότυπο αγρόκτημα βρίσκεται στο βυθό της Αδριατικής θάλασσας, ενώ αποτελείται από αρκετές πλαστικές δεξαμενές, στις οποίες βρίσκονται διάφορα φυτά, όπως φράουλες, μαρούλια και φασόλια.

Το περίπλοκο σύστημα λειτουργίας τους, όμως, είναι και το μυστικό της επιτυχίας, καθώς με διάφορα φίλτρα που είναι τοποθετημένα σε αυτές, γίνεται εφικτή η μετατροπή του θαλασσινού νερού σε πόσιμο, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, μέσα στην οποία μπορούν να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν τα φυτά.

Την παραγωγή επιβλέπουν εξειδικευμένοι δύτες της διεθνούς ένωσης, ενώ ο «Κήπος του Νέμο», όπως αποκαλείται, δημιουργήθηκε το 2012.