Πυροσβεστικό ελικόπτερο σβήνει φωτιά από ένα... σπίτι (vid)

Gazzetta team
Πυροσβεστικό ελικόπτερο σβήνει φωτιά από ένα... σπίτι (vid)
Σκληρή προπόνηση φαίνεται πως έκανε ο πιλότος του συγκεκριμένου πυροσβεστικού ελικοπτέρου, καθώς κατάφερε με μαεστρικές κινήσεις να σβήσει την πυρκαγιά που κατέκαιγε από άκρη σε άκρη ένα σπίτι.

Η φωτιά, που ξέσπασε στην κατοικία μίας οικογένειας στα προάστια του Λος Άντζελες, έιχε αρχίσει να απειλεί επικίνδυνα τις παρακείμενες κατοικίες, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αδυνατούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Μπροστά στον κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς στις διπλανές κατοικίες, οι επικεφαλής των πυροσβεστών αποφάσισαν κάτι ριψοκίνδυνο όσο κι εντυπωσιακό.

Μέσω ασυρμάτου ενημέρωσαν τις ιπτάμενες υπηρεσίες πυρόσβεσης, ενώ λίγη ώρα μετά ένα ελικόπτερο έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή. Η πρώτη απόπειρα θα μπορούσε και να χαρακτηριστεί ως αποτυχημένη, καθώς ο πιλότος αστόχησε στη ρίψη του νερού.

Όμως, ο χειριστής του ελικοπτέρου δεν το έβαλε κάτω. Αφού ξαναγέμισε τις δεξαμενές του επέστρεψε και με μία βολή ακριβείας κατάφερε μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου να σβήσει τις φλόγες, γλιτώνοντας τα γειτονικά σπίτια από τη σίγουρη καταστροφή.