Απολύθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν βγάλει «σηκωτό» επιβάτη από αεροπλάνο (pics & vids)

Gazzetta team
Απολύθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν βγάλει «σηκωτό» επιβάτη από αεροπλάνο (pics & vids)
Το περιστατικό είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις καθώς συνεπιβάτες του άτυχου άντρα είχαν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα τις απαράδεκτες σκηνές, καθώς 4 αστυνομικοί τραβούν, σέρνουν και τελικά βγάζουν «σηκωτό» από το αεροπλάνο τον επιβάτη.

Στην απόταξη των δύο εκ των τεσσάρων αστυνομικών, που είχαν καταγραφεί σε βίντεο να απομακρύνουν με τη χρήση υπέρμετρης βίας έναν επιβάτη από πτήση της United Airlines τον περασμένο Απρίλιο, προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Σικάγο.

Οι αρχές είχαν διατάξει τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό, ενώ κι ο David Dao είχε κινηθεί νομικά τόσο εναντίον της εταιρίας όσο κι εναντίον των συγκεκριμένων αστυνομικών.

Οι δύο από τους τέσσερις αρνητικούς πρωταγωνιστές απολύθηκαν από την υπηρεσία ασφαλέιας πτήσεων, ενώ οι άλλοι δύο υποχρεώθηκαν σε πενθήμερη υποχρεωτική αργία, με έναν εξ αυτών λίγο αργότερα να υποβάλλει την παραίτησή του.

Αφορμή για τη βίαιη απομάκρυνση του κινεζικής καταγωγής Αμερικανού πολίτη ήταν το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρία αποφάσισε... τυχαία κι αυθαίρετα ότι ο Dao θα έπρεπε να παραχωρίσει τη θέση του στη συγκεκριμένη πτήση σε ένα μέλος του πληρώματος άλλης εταιρίας.

Όταν εκείνος αρνήθηκε εξηγώντας ότι έχει σημαντικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, τα μέλη του πληρώματος κάλεσαν την ασφάλεια του αεροδρομίου, η οποία προέβη στις ενέργειας που καταγράφηκαν από το φακό.

Η δημοσιοποίηση του περιστατικού προκάλεσε τεράστια ζημιά στην United Airlines, η οποία απολογήθηκε δημόσια, κατήργησε την τακτική να ζητά από επιβάτες να εγκαταλείψουν τη θέση τους, ενώ αύξησε το ποσό της αποζημίωσης σε επιβάτες που αλλάζουν πτήση εθελοντικά από τα 1.300 στα 10.000 δολάρια.

Αν μη τι άλλο βγήκε κάτι θετικό από την όλη υπόθεση.