Χειροπέδες σε hi-tech διαρρήκτες: Η τεχνολογία στην υπηρεσία του... εγκλήματος (pics)

Gazzetta team
Χειροπέδες σε hi-tech διαρρήκτες: Η τεχνολογία στην υπηρεσία του... εγκλήματος (pics)
Την... τελευταία λέξη της τεχνολογίας χρησιμοποιούσαν δύο Γεωργιανοί, που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής, την ώρα που διέπρατταν διάρρηξη σε ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν στο Περιστέρι, τα ξημερώματα της Κυριακής, να δρουν με... hi-tech συστήματα προκειμένου να απενεργοποιούν συναγερμούς και immobilizer από τα σταθμευμένα οχήματα που έβαζαν στο μάτι. Χρειάστηκαν εβδομάδες ερευνών από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα δύο μέλη της σπείρας, χαρακτηριστικό της οποίας ήταν ότι δεν άφηναν παραβίασης στα «χτυπήματα» τους.

Οι δύο Γεωργιανοί «μετρ» των διαρρήξεων μετέβαιναν με δικό τους αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εντόπιζαν οδηγούς την ώρα που στάθμευαν τα οχήματα τους.

Ακολούθως, τη στιγμή της ασφάλισης του οχήματος από τον ιδιοκτήτη και ενόσω αυτοί βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση, με τη χρήση εξειδικευμένης ηλεκτρονικής συσκευής (jammer system), παρέμβαιναν στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος και συναγερμού και αντέγραφαν τους κωδικούς απασφάλισής του.

Με την απομάκρυνση των ιδιοκτητών, οι δράστες εισέρχονταν, χωρίς ίχνη παραβίασης, στο εσωτερικό του και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, είδη ένδυσης και άλλα τιμαλφή ενώ σε πολλές περιπτώσεις, κατά την διαφυγή τους, ασφάλιζαν και πάλι το όχημα.

Στην κατοχή τους καθώς και στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ηλεκτρονική συσκευή παρέμβασης στο σύστημα κλειδώματος και συναγερμού των αυτοκινήτων (jammer system)
  • Πλήθος τσαντών και πορτοφολιών
  • Κοσμήματα και χρυσαφικά
  • Είδη ένδυσης και υπόδησης
  • Πλήθος αρωμάτων

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε 15 περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα, Αιγάλεω, Κηφισιά, Μαρούσι και Πεύκη ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Reader.gr