Νέο σχέδιο αστυνόμευσης της Μυκόνου: Θα κοστίσει 4 εκατ. ετησίως

Gazzetta team
Νέο σχέδιο αστυνόμευσης της Μυκόνου: Θα κοστίσει 4 εκατ. ετησίως
Ο Δήμος της Μυκόνου, από κοινού με εύπορους δημότες, αλλά και ιδιοκτήτες μαγαζιών, θέτουν από τον Μάιο ένα σχέδιο αστυνόμευσης των περιουσιών τους, κόστους 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Αφορμή για το γεγονός αυτό έχει σταθεί το ότι τα τελευταία χρόνια σπείρες έχουν στην κυριολεξία ρημάξει πολυτελείς βίλες του νησιού, αλλά και ευκατάστατους τουρίστες που πηγαίνουν για διακοπές, με αποτέλεσμα η Μύκονος να έχει υποστεί και μία άνευ προηγουμένου δυσφήμιση.

Ετσι λοιπόν, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» εκπονήθηκε ένα σύγχρονο project αστυνόμευσης, που βασίζεται στην τεχνολογία αφ ενός, στην ειδική εκπαίδευση αφ ετέρου. Παράλληλα, υπάρχει η αρωγή του υπουργείου Προστασίας του πολίτη, με την έννοια ότι ότ αστυνομικό τμήμα του νησιού που αριθμεί 22 άτομα, θα γίνει αυτόνομη Αστυνομική Υποδιεύθυνση με 150 άτομα προσωπικό.

Τι θα συμβεί

Στα σημεία που μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος, πχ μπαρ, κέντρα κλπ θα υπάρχουνμε κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Παράλληλα το καλοκαίρι που μαζεύεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών, δόκιμοι άοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται εκεί και τώρα αντικαθίστανται από ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες, ενώ δημιουργείται και ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο θα συμμετέχει παράλληλα και η Πυροσβεστική με το Λιμενικό Σώμα.

Για να συμβούν αυτά απαιτείται ετήσιο κόστος 4 εκατ. ευρώ, που κυρίως θα καταβάλλονται από το δήμο, αλλά και χορηγίες ευκατάστατων ιδιωτών που είτε υπέστησαν κλοπές, είτε δεν θέλουν να αποτελέσουν μελλοντικό στόχο. Όταν ξεκινήσει το σχέδιο αυτό στην αρχή της τουριστικής σεζόν και «περπατήσει» με επιτυχία, σε ανάλογη λογική προτίθενται να κινηθούν τόσο η Σαντορίνη, όσο και η Πάρος.

Κατά την αστυνομία, όλο το οργανωμένο έγκλημα της Αθήνας κάθε καλοκαίρι μετακομίζει εκεί και οργιάζει με ναρκωτικά, εκβιασμούς προστασία, πορνεία, ακόμη και αρπαγές πολιτών, ενώ τέσσερα συμβόλαια θανάτου που εκτελέστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και όλα αυτά για τον έλεγχο της νύχτας από συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, υπάρχουν και δουλέμποροι και από την πρώτη ημέρα της έναρξης των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, δεκάδες αλλοδαποί από το Μαρόκο, το Αφγανιστάν αλλά και το Ιράν, το Ιράκ και την Ερυθραία εντοπίστηκαν λίγο προτού πάρουν το αεροπλάνο για την Ευρώπη... Η αστυνομία τους βρίσκει με πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες και βίζες, προερχόμενα από δουλέμπορους, με σκοπό αυτοί για να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το κτίριο που θα στεγάσει το πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα θα βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο και θα έχει χώρο να να φιλοξενείται ένα μεγάλο μέρος των αστυνομικών. Θα αγοραστούν από χορηγίες τζιπ, οι μοτοσικλέτες και αλεξίσφαιρα γιλέκα.