Χαμός στο νοσοκομείο της Λάρισας: Εκτέθηκαν σε σύφιλη γιατροί και νοσηλευτές

Gazzetta team
Χαμός στο νοσοκομείο της Λάρισας: Εκτέθηκαν σε σύφιλη γιατροί και νοσηλευτές
Σε αναστάτωση έχει τεθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με αφορμή μία πρωτοφανή αβλεψία που έχει εκθέσει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Συγκεκριμένα παραμονές των Χριστουγέννων μεταφέρθηκε εσπευσμένα εκεί μία εγκυμονούσα η οποία έπασχε από σύφιλη.

Όμως αυτό δεν είχε διαγνωστεί νωρίτερα και έτσι το προσωπικό εκτέθηκε στο ενδεχόμενο μόλυνσης, γιατί δεν προέβη νωρίτερα στους απαιτούμενους έλεγχους ασφαλείας που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα.

Τα πρωτόκολλα αυτά προσδιορίζουν αν ο ασθενής είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Έτσι λοιπόν, ίσως και κάτω από το βάρος της επείγουσας περίπτωσης, η γυναίκα προχώρησε για τοκετό και γιατροί και νοσηλευτές βρέθηκαν να είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του μεταδιδόμενου νοσήματος..

Το περιστατικό έγινε γνωστό τις πρώτες μέρες του χρόνου και επικράτησε πανικός για τους εμπλεκόμενους στη γέννα. Ένας πανικός που οξύνθηκε, καθώς το νοσοκομείο αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί και αυτό γιατί δε διαθέτει αντιδραστήρια για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να φανεί αν και ποιοι έχουν μολυνθεί.

Αυτό σημαίνει πως οι εμπελεκόμενοι γιατροί και νοσηλευτές, θα πρέπει να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, για να δουν τι έχει συμβεί.

Από τη δική της πλευρά η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν παίρνει θέση για το θέμα, πράγμα που εντείνει τον εκνευρισμό του προσωπικού, που μιλά πια για απόπειρα «κουκουλώματος».

Και πέραν του ζητήματος υγείας που είναι το κυρίαρχο, τίθενται και άλλα, όπως για παράδειγμα το πως θα αποδείξει κανείς στο σπίτι του, ότι... "δεν είναι ελέφαντας..."