Καταλήψεις στο Κουκάκι: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες, αναβλήθηκαν οι δίκες τους

Gazzetta team
Καταλήψεις στο Κουκάκι: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες, αναβλήθηκαν οι δίκες τους
Αναβολή στις δίκες των συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Οι συλληφθέντες από τις καταλήψεις στο Κουκάκι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι δίκες τους αναβλήθηκαν, λόγω της απουσίας των περισσότερων αστυνομικών - μαρτύρων.

Οι δίκες των 20 κατηγορουμένων αναβλήθηκαν για τέλη του μήνα και συγκεκριμένα για τις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου.

Μάλιστα σε μια από τις δικογραφίες, αστυνομικοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Στο δικαστήριο θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Μηνύσεις σκέφτονται να καταθέσουν οι τραυματίες αστυνομικοί

Μηνύσεις σε βάρος των καταληψιών που συνελήφθησαν θα υποβάλλουν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Κουκάκι.

Το γεγονός ότι οι συλληφθέντες στα επεισόδια στο Κουκάκι διώκονται μόνο για πλημμελήματα φαίνεται ότι προκαλεί αντιδράσεις από πλευράς των αστυνομικών, οι οποίοι σκέφτονται να καταθέσουν μηνύσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

Σήμερα Δευτέρα 13/01/2020 αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ήταν παρούσα από το πρωί μέχρι και τις πρώτες νυχτερινές ώρες στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες από τα πρωτοφανή επεισόδια κατά την εκκένωση κατάληψης κτιρίου στο Κουκάκι το Σάββατο 11/01/2020, εκπροσωπώντας δια των νομικών της συμβούλων κ.κ Σκαμπαρδώνη Βάϊο και Λιβανίδη Βλάση, που παραστάθηκαν ως πολιτική αγωγή, στους τραυματίες-μέλη της, που υπηρετούν στις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε.

Η Ένωσή μας εκφράζει έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που δοκιμάζονται καθημερινά στις επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων, που τελούν υπό κατάληψη, όπως και σε όλους εκείνους που καθημερινά εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και καθιστά σαφές ότι η υποστήριξη είναι συνεχής και ουσιαστική.

Ωστόσο δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την αγανάκτησή μας αλλά και την απορία μας για το ότι οι συλληφθέντες των εν λόγω επεισοδίων παραπέμφθηκαν σε δίκη μόνο για πλημμελήματα!!! Για να προλάβουμε κάθε μικροπρεπή, ο οποίος θα τρέξει να μας κατηγορήσει για κρίση αποφάσεων της Δικαιοσύνης, δηλώνουμε απερίφραστα ότι την εμπιστευόμαστε απόλυτα αλλά έχουμε και το δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες να αγανακτούμε και να διαμαρτυρόμαστε όταν οι δολοφονικές επιθέσεις που επί μία περίπου ώρα δεχόταν οι συνάδελφοί μας και τις οποίες έχει παρακολουθήσει το πανελλήνιο, να χαρακτηρίζονται ως πλημμέλημα!!!

Τι μηνύματα άραγε περνούν, τόσο στους Αστυνομικούς όσο και στους πολίτες; Ότι οι Αστυνομικοί είμαστε αναλώσιμοι; Ότι κάποιοι ό,τι και να πράξουν θα απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία;

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την απορία μας για την αδικαιολόγητη σιωπή ορισμένων που κατά τους προηγούμενους μήνες, σε κάθε τηλεοπτικό στιγμιότυπο το οποίο θεωρείτο κατ’ αυτούς ως υπέρβαση άμυνας από πλευράς των συναδέλφων μας, ήταν λαλίστατοι, μιλούσαν για βία και αυθαιρεσία και καταδίκαζαν εκ των προτέρων τους Αστυνομικούς σε τηλεδίκες.

Την τελευταία μας απορία την αφήνουμε για την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία.

Είναι άραγε ευχαριστημένοι από τις άθλιες εικόνες που όλοι αντικρίσαμε;

Είναι ευχαριστημένοι με τις εντολές αντιμετώπισης των δολοφονικών επιθέσεων εναντίον των ενεργούντων συναδέλφων μας, που οδήγησαν σε τραυματισμούς και κατεστραμμένο εξοπλισμό χιλιάδων ευρώ;

Πιστεύουμε πως όχι. Πως θα μπορούσαν άλλωστε;»

Νέα βίντεο από τις καταλήψεις στο Κουκάκι: «Φύγετε ρε μ@@κες»

Νέα βίντεο από τις καταλήψεις στο Κουκάκι δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο ΣΚΑΪ ακούγονται οι καταληψίες της Παναιτωλίου οι οποίοι φώναζαν στους αστυνομικούς: «Φύγετε ρε μ@@κες, έχετε χαλάσει 300.000 ευρώ, εδώ είναι το σπίτι μας. Τι δεν καταλαβαίνετε; Φύγετε. Θέλουμε να ζήσουμε».