Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Δύσκολη νύχτα στα Βίλια, «άσπρισαν» τα βόρεια προάστια της Αττικής (pics & vids)

Gazzetta team
Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Δύσκολη νύχτα στα Βίλια, «άσπρισαν» τα βόρεια προάστια της Αττικής (pics & vids)
Συνεχίζεται η επέλαση του «Ηφαιστίωνα» με τα φαινόμενα να είναι έντονα σε αρκετές περιοχές.

Ισχυρά ήταν τα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν σήμερα Δευτέρα στα νότια και ανατολικά διαμερίσματα της Ελλάδας, λόγω του «Ηφαιστίωνα» σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις, όπως αναμενόταν, εκδηλώθηκαν για ακόμα μια φορά, στην Κρήτη, ενώ κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια.

Δύσκολη νύχτα σε Βίλια και Θήβα

Στα Βίλια η νύχτα θα είναι δύσκολη για τους κατοίκους με το χιόνι στην περιοχή να είναι πυκνό.

Συγκεκριμένα σε πολλές περιπτώσεις το χιόνι ξεπερνά τα 50 εκατοστά.

Αρκετά από τα σπίτια έχουν θαφτεί ξανά κάτω από το χιόνι και γίνονται προσπάθειες να μπορέσουν να καθαριστούν οι είσοδοι τους.

Στα λευκά η Πεντέλη και η Ιπποκράτειος πολιτεία

Χιόνισε στα βόρεια προάστια της Αττικής καθώς η χιονόπτωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας και μέσα σε λίγες ώρες το έστρωσε στην Πεντέλη, τον Διόνυσο και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Από αύριο (7/1) η σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων

Για αύριο Τρίτη (07-01-2020) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης και αναμένεται να εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια και οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από αύριο το απόγευμα.