Στους 31 οι νεκροί στην Ελλάδα από θυελλώδεις ανέμους, πλημμύρες, κρύο και κεραυνούς το 2019

Gazzetta team
Στους 31 οι νεκροί στην Ελλάδα από θυελλώδεις ανέμους, πλημμύρες, κρύο και κεραυνούς το 2019
Βαρύτατος ήταν ο "φόρος" σε ψυχές που χάθηκαν στη χώρα μας από καιρικά φαινόμενα, τη χρονιά που έφυγε.

Συγκεκριμένα, ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας "έφυγε" το 2019 εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Ήταν 31 άνθρωποι...

Από αυτούς, οι 10 θάνατοι οφείλονται σε θυελλώδεις ανέμους, 9 σε πλημμύρες, 8 από κρύο και 4 από κεραυνούς!

Τα πιο σημαντικά ακραία καιρικά φαινόμενα του 2019 ήταν:

Τον Ιανουάριο χιονοπτώσεις από τις κακοκαιρίες Ραφαήλ και Σοφία κάλυψαν με χιόνι το 51% της χώρας. Το Φεβρουάριο είχαμε μεγάλες πλημμύρες στη Δυτική Κρήτη, με πάνω από 1.100 χιλιοστά βροχής σε Ασκύφου και Ασή Γωνιά Χανίων.

Τον Απρίλιο είχαμε μεταφοράς αφρικανικής σκόνης. Τον Ιούνιο ισχυρές καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις με περισσότερους από 10.000 καταγεγραμμένους κεραυνούς μόνο την Κυριακή 16 του μήνα. Τον Ιούλιο υπήρξε υπερκυταρρική καταιγίδα στη Χαλκιδική με ριπές ανέμου 110 χιλιομέτρων.

Τον Αύγουστο ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο 24 από τις 31 ημέρες του μήνα και το Σεπτέμβριο ισχυρή κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα το διήμερο 24-25, με περισσότερους από 16.000 καταγεγραμμένους κεραυνούς. Τον Οκτώβριο μεγάλες χαλαζοπτώσεις στην Αττική με ζημιές, ενώ το Νοέμβριο στη Θάσο το διήμερο 21-22 Νοεμβρίου, είχαμε 270 χιλιοστά βροχής και στη Ρόδο μεγάλες πλημμύρες.

Τέλος, μόλις πριν λίγες μέρες, Δεκέμβριο, η κακοκαιρία Ζηνοβία πλήττει τη χώρα με σημαντικές χιονοπτώσεις στην Ανατολική Στερεά, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις.