«Δεν έχει φρουρά το πλοίο»: Αγωνία για την τύχη των πέντε Ελλήνων που κρατούνται όμηροι στο Καμερούν

Gazzetta team
«Δεν έχει φρουρά το πλοίο»: Αγωνία για την τύχη των πέντε Ελλήνων που κρατούνται όμηροι στο Καμερούν
Δεν έχουν προς το παρόν επικοινωνήσει οι πειρατές με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «HAPPY LADY», το οποίο δέχτηκε επίθεση ένοπλη επίθεση από πειρατές, το πρωί της Τρίτης, στο Καμερούν.

Ο πατέρας ενός 27χρονου ομήρου μίλησε στο Open για την τελευταία επικοινωνία που είχε με το παιδί του, λίγη ώρα προτού πέσει στα χέρια των πειρατών στο Καμερούν.

«Κάθε μέρα μιλάμε, μέχρι και χθες το βράδυ δηλαδή. Το παιδί θα επέστρεφε πίσω γύρω στα τέλη Μαρτίου. Ταξίδευε από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει κάνει και άλλα λιμάνια και αυτό ήταν το τελευταίο του τώρα. Η εταιρεία είναι πολύ καλή, της έχω εμπιστοσύνη, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Ο πατέρας του 27χρονου αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο χτύπησαν το καράβι οι πειρατές: «Δεν έχει φρουρά το πλοίο, έχει μόνο δυο ναύτες και τον αξιωματικό υπηρεσίας που είναι ξάγρυπνοι, σαν φρουρά κατά κάποιον τρόπο. Δεν τους έπιασαν στον ύπνο. Εκεί γύρω γύρω έχει ψαρόβαρκες, πολλές, ήταν κοντά στη στεριά το καράβι, δεν μπορείς να υποψιαστείς ότι πλησιάζει μια βάρκα και έχει πειρατές μέσα».

Πλακιωτάκης: Κάνουμε όσα πρέπει για να ελευθερωθούν

«Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους», έγραψε στο Facebook ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο περιστατικό τραυματίστηκε ένας Έλληνας υπήκοος από εξοστρακισμό σφαίρας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι απαχθέντες Έλληνες υπήκοοι είναι: Ο 45χρονος πλοίαρχος, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών.

Το δεξαμενόπλοιο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι «LIMBOH» στο Καμερούν.

Πηγή: reader.gr