Θεσσαλονίκη: Επανήλθε ο τροχονόμος στο βαρέλι (pics)

Gazzetta team
Θεσσαλονίκη: Επανήλθε ο τροχονόμος στο βαρέλι (pics)
Στιγμές από το παρελθόν θυμήθηκαν όσοι πέρασαν την Τρίτη από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς στην περιοχή του Λευκού Πύργου τοποθετήθηκε το παραδοσιακό τροχονομικό βάθρο (βαρέλι), που δεν χρησιμοποιείται επί δεκαετίες.

Ο ρυθμιστής τροχονόμος της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, σε μία ειδική εκδήλωση προς τιμήν του, δέχθηκε εθιμοτυπικά δώρα και ευχές από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, εκπροσώπους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επιβράβευση των τροχονόμων, ανδρών και γυναικών, για την πολύτιμη καθημερινή προσφορά τους, τόσο στους οδηγούς οχημάτων όσο και στους πεζούς, αποσκοπώντας στην ασφάλεια και τη διευκόλυνσή τους κατά τις μετακινήσεις τους.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι «σε λίγες ώρες ξεκινά μια καινούργια χρονιά και μια καινούργια δεκαετία και θα δουλέψουμε πολύ σκληρά, για να έχει όλη αυτή τη περίοδο η πόλη μας νίκες, επιτυχίες και πολλά περισσότερα πράγματα που την κάνουν περήφανη και πολύ λιγότερα αυτά που την πληγώνουν. Πρώτο και καλύτερο το κυκλοφοριακό, βρισκόμαστε εδώ πέρα για να σηματοδοτήσουμε τη θέληση της πόλης να βελτιώσει ακριβώς αυτό το κομμάτι που υποφέρει. Εύχομαι σε αυτή την τριετία, την τετραετία, να έχουμε λύση και στο θέμα του ΟΑΣΘ και στο θέμα του Μετρό, εγώ προσωπικά ως δήμαρχος ξέρετε ότι έχω μια εμμονή σε αυτό το θέμα και θα είμαι εκεί έτσι ώστε η πόλη στο τέλος αυτής της θητείας και της δικής μου και της κυβέρνησης να έχει το κυκλοφοριακό που της αξίζει».

«Διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προσπαθούμε να ανατάξουμε τις αστικές συγκοινωνίες στο πολεοδομικό συγκρότημα. Προγραμματίζουμε και αναμένουμε η επόμενη χρονιά να φέρει την ανάταξη του συγκοινωνιακού έργου στην πόλη μας, ώστε και οι πολίτες να διευκολυνθούν και η οικονομία της πόλης να ανασάνει», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Γιώργος Σκόδρας και πρόσθεσε: «Υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα σε ένα γερασμένο στόλο. Ό,τι περνάει από το χέρι του προσωπικού του Οργανισμού γίνεται. Δυστυχώς δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα. Αυτά θα αντιμετωπιστούν από την καινούργια χρονιά τόσο με τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ όσο και με τον διαγωνισμό με τη μίσθωση των λεωφορείων».

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, ευχήθηκε «καλή χρονιά» με λιγότερα ατυχήματα και ευχαρίστησε όλους τους τροχονόμους που μοχθούν καθημερινά στον δρόμο και είναι δίπλα στον πολίτη.

Πηγή: reader.gr