Γιατρός πιάστηκε με φακελάκι στην τσέπη στην Κρήτη

Gazzetta team
Γιατρός πιάστηκε με φακελάκι στην τσέπη στην Κρήτη
Γιατρός με «φακελάκι» στο ΠΑΓΝΗ και τέθηκε σε 6μηνη αργία.

Να τεθεί σε 6μηνη αργία ο χειρουργός του ΠΑΓΝΗ που κατηγορείται για δωροληψία κατ' εξακολούθηση αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω πριν από περίπου ένα μήνα, μετά την καταγγελία 46χρονου,, καθώς φέρεται να του ζήτησε φακελάκι για να προχωρήσει σε επέμβαση, ωστόσο επαναπροσδιόρισε το ποσό, γεγονός που οδήγησε τον ασθενή στην καταγγελία.

Στη συνάντηση στην οποία θα πλήρωνε το “φακελάκι”, ο ασθενής παρέδωσε 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, ο γιατρός πιάστηκε με το φακελάκι στην τσέπη.

Είπε βέβαια οτι του δόθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του ασθενή.

«Είναι ένα διοικητικό μέτρο για λόγους γενικότερης προστασίας, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση. Όμως σαν γεγονός το καταδικάζουμε γενικά και θα θέλαμε να πούμε πως δε χαρακτηρίζει τον ιατρικό κόσμο», τόνισε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος, λίγο μετά την απόφαση να τεθεί ο εν λόγω γιατρός σε αργία.

«Ευχόμαστε να μην ξαναϋπάρξουν τέτοια περιστατικά, τα οποία δημιουργούν προβλήματα και αποτελούν μια κακή αντίληψη», πρόσθεσε ο κ. Τασσόπουλος.