Ετοιμόγεννες ζητούν από τον γιατρό τους να καθυστερήσει τον τοκετό για να πάρουν το επίδομα των 2000 ευρώ (vid)

Gazzetta team
Ετοιμόγεννες ζητούν από τον γιατρό τους να καθυστερήσει τον τοκετό για να πάρουν το επίδομα των 2000 ευρώ (vid)
Πολλές ετοιμόγεννες απευθύνονται στον γιατρό τους, ζητώντας τους να παρατείνει τη διάρκεια της κύησης.

Ετοιμόγεννες προσπαθούν να καθυστερήσουν τον τοκετό τους για να πάρουν το επίδομα γέννησης.

Συγκεκριμένα, ζητούν από τους γυναικολόγους τους να γεννήσουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2020, ώστε να πάρουν το επίδομα των 2000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», πολλές ετοιμόγεννες απευθύνονται στον γιατρό τους, ζητώντας τους να παρατείνει τη διάρκεια της κύησης.

«Κάνε κάτι γιατρέ να πάρουμε τα 2.000 ευρώ για να μπορέσουμε να πληρώσουμε», ανέφερε πως ακούει συχνά ο γιατρός που μίλησε στην εκπομπή.

«Υπάρχει μια σοβαρότητα στο θέμα αυτό. Η παράταση της κυήσεως είναι πολύ επικίνδυνη για το μωρό», τόνισε ωστόσο ο γυναικολόγος.

Πότε θα λάβουν τα χρήματα οι νέες μητέρες

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα δίνεται το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, εξετάζεται το ενδεχόμενο το ποσό για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να μην καταβάλλεται εφάπαξ, αλλά σε δόσεις.

Η πρώτη δόση θα δίνεται με τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη κάποιους μήνες αργότερα. Ετσι, σημαντικό μέρος του επιδόματος θα «μεταφερθεί» από τον προϋπολογισμό του 2019 στον αντίστοιχο του 2020, δεδομένου ότι όσοι αποκτήσουν παιδί μετά τις 30 Ιουνίου 2019 θα εισπράξουν τη δεύτερη δόση του επιδόματος μέσα στο 2020.