Ίμια: Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν Έλληνες αλιείς (vid)

Gazzetta team
Ίμια: Σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούν Έλληνες αλιείς (vid)
Νέο περιστατικό με παρενοχλήσεις Ελλήνων αλιέων από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Ιμίων, δείχνει ακόμα ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ένα βίντεο που τράβηξαν Έλληνες αλιείς πριν από τέσσερις μέρες, δείχνει δύο ακταιωρούς της τουρκικής ακτοφυλακής υπό τον ήχο της σειρήνας να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω γύρω από δύο ελληνικά αλιευτικά, ενώ σε κοντινή απόσταση, υπάρχει και ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού.

Αυτή την εποχή στην περιοχή ανοιχτά των Ιμίων μαίνεται ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους αλιείς, η λεγόμενη «μάχη της τσιπούρας» και οι προκλήσεις είναι πιο έντονες το τελευταίο διάστημα, καθώς τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους Έλληνες ψαράδες όπως να τους κόψουν τα παραγάδια και να τους εκφοβίσουν.

Όπως δήλωσε στο Open ο πρόεδρος ένωσης αλιέων Καλύμνου, Κώστας Σαρούκος:

«Αυτοί καλά κάνουν τη δουλειά τους, αντιδρούμε εμείς όπως μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις σαν ψαράδες, σαν κράτος τι κάνουμε;»

«Δεν τους υπολογίζαμε εκεί πέρα. Το θέμα είναι ότι αυτοί είναι οπλισμένοι και κάνουν ενοχλήσεις άσχημες, μπορεί να μας τρακάρουν κιόλας τα καϊκια, γιατί είναι και μικρά, είναι 10-12 μέτρα σκάφη, δεν είναι παραπάνω.

Πηγή: Reader.gr