Τόγκο: Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές

Gazzetta team
Τόγκο: Ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί από πειρατές
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του Έλληνα ναυτικού που είχε απαχθεί από πειρατές.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί μαζί με τρία ακόμη μέλη πληρώματος του ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιου «ELKA Aristotle» από πειρατές στα ανοιχτά του Τόγκο, στη Δυτική Αφρική, στις 4 Νοεμβρίου.

Οι τρεις ναυτικοί είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους ενώ έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την επιστροφή στις πατρίδες τους, την Ελλάδα, τη Γεωργία και τις Φιλιππίνες.

Ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα υγείας και είχε σημάνει συναγερμός μετά την απαγωγή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας ο τέταρτος άνδρας που είχε απαχθεί, ένας Φιλιππινέζος είναι νεκρός.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» αναφέρει η εταιρία.

«Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε» τονίζει η ανακοίνωση.

«Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών. Τέλος, η εταιρία στην ανακοίνωσή της ζητά από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση.