«Έφυγε» ο θρυλικός αστυνόμος της Κρήτης που συνέλαβε τον Ρωχάμη

Gazzetta team
«Έφυγε» ο θρυλικός αστυνόμος της Κρήτης που συνέλαβε τον Ρωχάμη
Ο θρυλικός αστυνόμος της Κρήτης, Κώστας Σολδάτος, που είχε συλλάβει -μεταξύ πολλών άλλων- τον διαβόητο κακοποιό Βαγγέλη Ρωχάμη, πέθανε σε ηλικία 66 ετών...

Θλίψη στους κόλπους της κοινωνίας του Ηρακλείου και όχι μόνο σκόρπισε η είδηση του θανάτου, το απόγευμα της Πέμπτης, του Κώστα Σολδάτου, του θρυλικού αστυνόμου της Κρήτης.

Το τελευταίο διάστημα, η υγεία του πρώην διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είχε κλονιστεί, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, το οποίο και επιδεινώθηκε. Ο οργανισμός του, τελικά, δεν άντεξε και «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι, σε ηλικία 66 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους, αλλά και τους συναδέλφους του στην τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Ο Κώστας Σολδάτος, διαβάζουμε στο cretalive.gr, είχε έρθει στην Κρήτη το 1979 με τον βαθμό του υπομοιράρχου και έκτοτε, επί σειρά ετών, είχε υπηρετήσει σε απαιτητικές υπηρεσίες της τοπικής αστυνομίας, αρχικά στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και κατόπιν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Στη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του χειρίστηκε πλήθος σοβαρών υποθέσεων, όπως, για παράδειγμα, η σύλληψη του Βαγγέλη Ρωχάμη το 1992, ή η εξιχνίαση ληστειών και η εξάρθρωση κυκλωμάτων του κοινού, αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος.

Καθοριστικής σημασίας ήταν η συμβολή του εκλιπόντος στην εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην ευφυΐα του αποδίδεται η σύλληψη του νεοφασίστα τρομοκράτη Μάρκο Φουρλάν.

Το πλήθος των επιτυχιών αυτών υπήρξαν η αφορμή, ώστε ο Κώστας Σολδάτος να αποκτήσει εχθρούς στους κύκλους του υποκόσμου.

Τα κυκλώματα αυτά ήταν που θέλησαν να σταματήσουν την επιτυχημένη πορεία του στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, με τη βομβιστική επίθεση που έγινε σε βάρος της οικογένειάς του.

Τον χειμώνα του 1997, το αυτοκίνητο της οικογένειας Σολδάτου είχε παγιδευτεί με εκρηκτικό μηχανισμό, που ενεργοποιήθηκε όταν η σύζυγός του, Γεωργία, επιχείρησε να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα. Από την επίθεση η ίδια είχε τραυματιστεί βαριά.