Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. καίει τόνους ναρκωτικών (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. καίει τόνους ναρκωτικών (vid)
Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών καταστράφηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. που έκανε πάνω από 14.000 συλλήψεις από την αρχή του έτους

Μεγάλες ποσότητες όλων των ειδών των ναρκωτικών, που είχαν κατασχεθεί από την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, καταστράφηκαν με καύση σε υψικάμινο, χτες το πρωί, παρουσία της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται στη νομοθεσία και μετά από σχετική διάταξη των αρμόδιων εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν στις φλόγες 173 δέματα διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, που όπως ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αφορούν σε περισσότερες από εκατό 100 υποθέσεις παραγωγής, μεταφοράς αποθήκευσης ή εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά καταστράφηκαν, οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών:

• 86 περίπου κιλά ηρωίνης,

• πάνω από 64 κιλά κοκαΐνης,

• δύο τόνοι και 616 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

• πάνω από 6,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης,

• 4.334 δενδρύλλια κάνναβης,

• ποσότητες μεθαμφεταμίνης και 306 φαρμακευτικά δισκία.

Όπως είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιείται καταστροφή ναρκωτικών ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τον όγκο των κατασχεθεισών ποσοτήτων, ενώ προαπαιτούμενο είναι η σχετική διάταξη εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών. Η προηγούμενη καταστροφή ναρκωτικών είχε πραγματοποιηθεί την 12η Ιουνίου 2019.

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις της αστυνομίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, από τον Ιανουάριο μέχρι και το Νοέμβριο του 2019 οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, σε όλη την Ελλάδα διαχειρίστηκαν πάνω από 12.000 υποθέσεις ναρκωτικών, συνέλαβαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές 14.440 άτομα, ενώ κατάσχεσαν περίπου 11 τόνους κάνναβης, πάνω από 365 κιλά ηρωίνης, περίπου 228 κιλά κοκαΐνης και πάνω από 34.200 ναρκωτικά χάπια.