Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.

FOLLOW US

Slogun:Ένας τελικός Παρί - Ρεάλ θα είναι αριστούργημα. Και λογικά ο Μπαπέ θα τραυματιστεί την προηγούμενη μέρα.
BWIN stripe gif

Παπαδόπουλος: «Παρακολουθούμε τη σεισμική ακολουθία στην Κρήτη»

Gazzetta team
Παπαδόπουλος: «Παρακολουθούμε τη σεισμική ακολουθία στην Κρήτη»
Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι σεισμολόγοι την εξέλιξη του φαινομένου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σφακίων και Παλαιόχωρας, μετά και την σεισμική ακολουθία το απόγευμα του Σαββάτου.

Μιλώντας στο Parakritika.gr ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η περιοχή που περικλείεται στο τρίγωνο μεταξύ Γαύδου, Σφακίων και Παλαιόχωρας είχε ενεργοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, δίνοντας δονήσεις μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου. Έκτοτε, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος… «ησύχασε», μέχρι και την Παρασκευή με τον σεισμό των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μετά από αυτή την δόνηση σημειώθηκαν πάνω από 30, με αποκορύφωμα τον σεισμό το απόγευμα του Σαββάτου, μεγέθους επίσης 4,5. Είναι μία περιοχή γνωστή για την σεισμικότητά της που έχει δώσει στο παρελθόν ακόμη και σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ, αλλά με επίκεντρο ανατολικά της Γαύδου. Εκεί συγκρούονται η αφρικανική με την ευρασιατική πλάκα, αυτό είναι γνωστό”, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση για την εύλογη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους, ειδικά στα νότια των Χανίων, βλέποντας σεισμούς περίπου της ίδιας τάξης μεγέθους να συμβαίνουν μέσα σε ένα 24ωρο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως… «Δεν χρειάζεται πανικός σε καμία των περιπτώσεων. Παρακολουθούμε το φαινόμενο, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη εικόνα για το αν πρόκεται για προσεισμική ακολουθία. Η φύση είναι αυτή που μας δίνει τα κριτήρια για να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Και αυτή τη στιγμή το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: Reader.gr