Ιεράπετρα: 39χρονος αγρότης κινδύνευσε από φόλα

Gazzetta team
Ιεράπετρα: 39χρονος αγρότης κινδύνευσε από φόλα
Παραλίγο να σκοτώσουν 39χρονο αγρότη με φόλα, η οποία ήταν «ποτισμένη» με το φυτοφάρμακο Λανέιτ!

Όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr, στις 10 το πρωί του Σαββάτου, ο 39χρονος αγρότης Νίκος Βενετσανάκης, επιχειρώντας να φορτώσει τις κλούβες με τα αγροτικά του προϊόντα, για να τα μεταφέρει στο δημοπρατήριο, διαπίστωσε ότι στη συρόμενη πόρτα της εισόδου του, υπήρχε ένα σακουλάκι με κομμάτια κρέατος, φιλεταρισμένα.

Στην αρχή δεν πήγε το μυαλό του στο κακό, καθώς έπιασε με χαρτί το κρέας, το πέταξε σε βαρέλι, που καίει τα απορρίμματά του, και έπλυνε τα χέρια του με σκέτο νερό.

«Στη συνέχεια», όπως λέει ο ίδιος, «μπήκα στο αυτοκίνητο μου και οδηγώντας από το Κεντρί για την Ιεράπετρα, στη διαδρομή έτριψα με τα χέρια μου, τη μύτη και το στόμα μου. Μετά ένιωσα δυσφορία και ζαλάδα. Σταμάτησα έξω από το σπίτι μου, γιατί δεν ένιωθα καλά και όταν πήγα να πλυθώ ξανά και να βάλω νερό στο πρόσωπο μου, διαπίστωσα ότι έφτυνα αίμα. Φοβήθηκε πάρα πολύ και ζήτησα από τους δικούς μου να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί κατάλαβαν ότι είχα δηλητηριαστεί. Μου προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και μετά από 3 ώρες ένιωσα καλύτερα.

Ευτυχώς δεν πήρα δηλητήριο από το στόμα και απλά το μυρίστηκα και αυτό ήταν αρκετό για να με στείλει στο νοσοκομείο.

Εκτιμώ ότι είναι το απαγορευμένο Λανέιτ, που κυκλοφορούσε κάποτε σε σκόνη και εισάγεται παράνομα από τρίτες χώρες και χρησιμοποιείται κυρίως για την εξόντωση ζώων».

Στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας κλήθηκε η αστυνομία, άντρες της οποίας ανέλαβαν την προανάκριση της υπόθεσης αυτής, που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στον συγκεκριμένο αγρότη.

Ερευνούν για την ανεύρεση και ψόφιων ζώων, μέχρι να φτάσουν στα ίχνη του δράστη, που έριξε τις φόλες.

Αναμένεται η περισυλλογή από υπάλληλο της Δασικής Υπηρεσίας, ενώ πιθανότατα θα έρθει και ο ειδικός σκύλος της θηροφυλακής για περαιτέρω έρευνα.