Ρεπόρτερ κατακρίνει «εκφράσεις και συμπεριφορές της αστυνομίας που ανήκουν στο χρονοντούλαπο» δίπλα στα ΜΑΤ (vid)

Gazzetta team
Ρεπόρτερ κατακρίνει «εκφράσεις και συμπεριφορές της αστυνομίας που ανήκουν στο χρονοντούλαπο» δίπλα στα ΜΑΤ (vid)
Ασυνήθιστο -για τα ελληνικά δεδομένα- ρεπορτάζ από τα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με δημοσιογράφο να κατακρίνει τη συμπεριφορά της αστυνομίας, ενώ στέκεται ακριβώς δίπλα σε άνδρες των ΜΑΤ.

Τουλάχιστον ασυνήθιστο, για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης, ρεπορτάζ από δημοσιογράφο του Kontra...

Ο Απόστολος Φουρνατζόπουλος, το βράδυ της Παρασκευής, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, βγήκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, προκειμένου να δώσει το ρεπορτάζ από τα Εξάρχεια.

Αναφέρεται σε όλα όσα συμβαίνουν εκεί, αμέσως μετά τη μεγάλη πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου 16χρονου, και μεταφέρει στον «αέρα» και ένα σκηνικό, όπου αστυνομικοί με πολιτικά πλησίασαν έναν πολίτη, ο οποίος απλά βιντεοσκοπούσε τα επεισόδια, και ένας διέταξε «έλα, φερ' τον μέσα».

Ενώ, λοιπόν, στέκεται δίπλα σε άνδρες των ΜΑΤ, σχολιάζει: «Καταλαβαίνετε ότι αυτές είναι εκφράσεις και συμπεριφορές της αστυνομίας βγαλμένες από ένα χρονοντούλαπο άλλης εποχής. Δεν διστάζουν ακόμη και μπροστά στα ΜΜΕ να επιδείξουν αυτήν τη συμπεριφορά. Το παιδί δεν έκανε κάτι βίαιο. Απλώς βιντεοσκοπούσε το συμβάν».

Και συνεχίζει: «Και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα την κρατική δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Σήμερα θα ήταν 27 χρονών. Χιλιάδες κατέβηκαν στην πορεία, δυναμικά, με παλμό, για να φωνάξουν το σύνθημα που όλους μας ενώνει».