Η ταινία γεμάτη ντοκουμέντα για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (vid)

Gazzetta team
Η ταινία γεμάτη ντοκουμέντα για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο (vid)
Ανήμερα της 11ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ανέβηκε στο YouTube η ταινία, που βασίζεται σε ντοκουμέντα από τη δίκη για τον χαμό του 15χρονου...

Η ταινία -του Μάνου Τσίζεκ- λέγεται «Νεκρός Αδερφός» και είναι μια παραγωγή του FREEDOMTV, σε συνεργασία με την Kypseli Cooperative Film Productions. Βασίζεται σε ντοκουμέντα από τη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το σενάριο της ταινίας έχει βασιστεί σε υλικό που παραχωρήθηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, συνηγόρους της οικογένειας του αδικοχαμένου 15χρονου.

Στην αρχή προβάλλεται το βίντεο-ντοκουμέντο της δολοφονίας, που κατέγραψε η αυτόπτης μάρτυρας Λητώ Βαλλιάτζα και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο λίγη ώρα μετά, βάζοντας τέρμα στα σενάρια για επεισόδια και επίθεση σε αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκειά της ακούγονται αποσπάσματα από σχολικές εκθέσεις του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς και από το δημοτικό τραγούδι «Του Νεκρού Αδερφού».

Η ταινία κυκλοφόρησε ανήμερα της 11ης επετείου της δολοφονίας, την ίδια ώρα (λίγο πριν τις 9 το βράδυ) που η σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, βρήκε στην καρδιά τον 15χρονο Αλέξανδρο, αφαιρώντας του τη ζωή.