Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας (vid)

Gazzetta team
Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας (vid)
Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών αναμένονται την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες αναμένονται σε όλη τη χώρα. Ασθενείς πρόσκαιρες βροχές ενδέχεται να σημειωθούν κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκα από -2 έως 10, στη Θεσσαλία από 3 έως 13, στην Ήπειρο και στη Στερεά Ελλάδα από 5 έως 15, στην Πελοπόννησο από 5 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 15 (στα Δωδεκάνησα έως 17 με 18) και στην Κρήτη από 11 έως 16.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στον Πατραϊκό Κόλπο 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς.