Η εξήγηση του υφ. Εξωτερικών για το πτυχίο: «Για οικονομικούς λόγους δεν πήρα τίτλο σπουδών»

Gazzetta team
Η εξήγηση του υφ. Εξωτερικών για το πτυχίο: «Για οικονομικούς λόγους δεν πήρα τίτλο σπουδών»
«Παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς, λόγοι οικονομικοί, δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω τον σχετικό τίτλο σπουδών» αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο Αντώνης Διαματάρης έδωσε διευκρινίσεις για το βιογραφικό του σημείωμα, που αναφέρει ότι σπούδασε «Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia».

Συγκεκριμένα, σάλος προκλήθηκε από δημοσίευμα της ιστοσελίδας kalami.us, που ανέφερε ότι ο κ. Διαματάρης δεν έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Columbia (σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, που έχει διανείμει η κυβέρνηση και έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών). Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα το πανεπιστήμιο απάντησε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών έχει κάνει μόνο εγγραφή.

Ο κ. Διαματάρης εκφράζει «ιδιαίτερη απογοήτευση» για τον αρνητικό σχολιασμό που έχει δεχθεί για το βιογραφικό του.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.

Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

Την αποπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αποπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο υφυπουργός κ. Διαματάρης ομολόγησε ότι ουδέποτε πήρε πτυχίο από το Columbia, όπως ψευδώς ανέφερε στο βιογραφικό του» σχολίασε ο κ. Χαρίτσης, προσθέτοντας:

«Η μόνη αριστεία που επιδεικνύει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτακη είναι στην κοροϊδια των πολιτών περί «αξιοκρατίας». Εκεί ομολογουμένως αριστεύει».

Και καταλήγει: «Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: θα περιμένει πολύ ακόμα για να αποπέμψει τον υφυπουργό του ο κ. Μητσοτάκης;»