Άρειος Πάγος: Ισόβια στους Γεωργιανούς που δολοφόνησαν οδηγό ταξί στην Κυψέλη το 2011

Gazzetta team
Άρειος Πάγος: Ισόβια στους Γεωργιανούς που δολοφόνησαν οδηγό ταξί στην Κυψέλη το 2011
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με την οποία δύο Γεωργιανοί ένας 19χρόνος και ένας 20χρόνος, αλλά και ένας τρίτος που διαφεύγει της σύλληψης, καταδικάσθηκαν, σε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 6 ετών, για την ανθρωποκτονία οδηγού ταξί με πρόθεση από κοινού και ληστεία από κοινού. Το περιστατικό διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της 3-7-2011, στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης.

Οι δράστες, αφού έφυγαν από το Γκάζι όπου διασκέδαζαν επιβιβάστηκαν σε ταξί που οδηγούσε το θύμα και ζήτησαν να τους μεταφέρει στον περιφερειακό της Κυψέλης. Όταν έφθασαν στη συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης επιτέθηκαν στον οδηγό τιυ ταξί, ο οποίος όταν προέβαλε αντίσταση οι Γεωργιανοί τον κτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο και σφοδρότητα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Οι δράστες αφαίρεσαν τον κερματοδέκτη με τα χρήματα, τις εισπράξεις, το κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και διέφυγαν με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο οδηγός του ταξί, αν και σοβαρά τραυματισμένος, έκανε κάποια βήματα στο δρόμο, προκειμένου να τον δουν περαστικοί, έχοντας αίματα στο πρόσωπο και σχισμένα τα ενδύματα του. Δυο διερχόμενοι από το σημείο αντιλήφθηκαν τον οδηγό και ειδοποίησαν ασθενοφόρο. Ο οδηγός διεκομίσθη την 5,36 ώρα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από «εγκεφαλική βλάβη (υπαραχνοειδή αιμορραγία και εγκεφαλικές θλάσεις) τραυματικής αιτιολογίας».

Μετά την καταδίκη του οι δύο γεωργιανοί άσκησαν αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά ο Άρειος Πάγος απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς τους, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση δεν στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αλλά δεν έχει υποπέσει ούτε σε εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή ουσιαστικής ποινικής διάταξης.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος δεν αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με το σκεπτικό ότι «από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι επηρεάστηκαν από την τυχόν ανωριμότητα της μετεφηβικής ηλικίας ούτε τα εγκλήματα αυτά ανάγονται σε παραβατική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει νέους μετεφηβικής ηλικίας».