«Κλεφτοπόλεμος» στα Εξάρχεια μετά την πορεία, 28 συλλήψεις έχει κάνει η αστυνομία (pics & vids)

Gazzetta team
«Κλεφτοπόλεμος» στα Εξάρχεια μετά την πορεία, 28 συλλήψεις έχει κάνει η αστυνομία (pics & vids)
Μετά την ειρηνική πορεία 20.000 και πλέον ανθρώπων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ακολούθησε ένταση στα Εξάρχεια, με την αστυνομία να κάνει 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές.

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι 6 ήταν το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη, όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και οι δύο από την πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., εξάλλου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Μετά την ειρηνική πορεία 20.000 και πλέον ανθρώπων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ακολούθησε ένταση στα Εξάρχεια, με μία μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Διμοιρίες των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και εφόρμησαν προς το σημείο των συγκεντρωμένων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι σκόρπισαν στα γύρω στενά.

Ο «κλεφτοπόλεμος», βέβαια, συνεχίζεται ακόμη, αλλά λόγω και της βροχής τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει αρκετά...

Μια γυναίκα, θυμίζουμε, τραυματίστηκε στο κεφάλι από τα επεισόδια στην πλατεία Εξαρχείων και την παρέλαβε ασθενοφόρο στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Ερεσσού.

Άνδρες των ΜΑΤ, επίσης, χτύπησαν δημοσιογράφο...

Άγνωστοι φαίνεται πως έριξαν πολλές γλάστρες από μπαλκόνια πέριξ της πλατείας Εξαρχείων με στόχο αστυνομικούς.

Την εμφάνιση τους, δε, στην περιοχή έκαναν και οι γνωστές «Αύρες» της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες, ωστόσο, δεν επιχείρησαν, αφού οι κουκουλοφόροι δεν πέταξαν μολότοφ.

Επεισόδια σημειώθηκαν, τέλος, στην Πάτρα, με αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ στα ΜΑΤ, ενώ στη Θεσσαλονίκη κάηκαν τρία αυτοκίνητα.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων, βρέθηκαν υλικά για βόμβες μολότοφ (μπουκάλια και βενζίνη), αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια, πέτρες και άλλα αντικείμενα.