Καραμανλής: «Όχι κολοβό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, να λειτουργήσει ενιαία το 2023»

Gazzetta team
Καραμανλής: «Όχι κολοβό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, να λειτουργήσει ενιαία το 2023»
Άλλη μια τριετία υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να ξεκαθαρίζει πως στόχος της κυβέρνησης είναι το Μετρό να λειτουργήσει ενιαία το 2023, και όχι τμηματικά.

Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε, πιο συγκεκριμένα, στον ALPHA: «Η αλήθεια είναι ότι το Μετρό, έτσι όπως πηγαίναμε, δεν θα ήταν έτοιμο ούτε το 2020, ούτε το 2021. Το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να βάλουμε και το έχουμε βάλει είναι το 2023 να λειτουργήσει ενιαία το Μετρό, μαζί με τον Σταθμό Βενιζέλου. Όχι κολοβό Μετρό».

Αρχικά, δε, είχε τονίσει: «Η κατάσταση, με τα έργα στη Θεσσαλονίκη είναι δραματική και αυτό το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Υπάρχει ένα Μετρό, το οποίο έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Υπάρχει ο Σταθμός Βενιζέλου, όπου πολιτικοποιήθηκε, και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. Καλό είναι, λοιπόν, να πούμε στον λαό της Θεσσαλονίκης, στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, την αλήθεια».

Στη συνέχεια, στάθηκε και στο θέμα της ανάδειξης των αρχαιοτήτων, που έχουν βρεθεί κατά τη διάνοιξη του Μετρό: «Με απόλυτο σεβασμό στην ανάδειξη των αρχαιοτήτων και με απόλυτο σεβασμό στη διαλειτουργικότητα του υπογείου σιδηροδρόμου. Αυτό πρέπει να καταφέρουμε. Ας βγάλουμε την πολιτική αντιπαράθεση από τα μεγάλα έργα υποδομής», σημείωσε ο κος Καραμανλής και πρόσθεσε: «Η λύση που εμείς προκρίνουμε είναι να λειτουργήσει το μετρό ενιαία και θα λειτουργήσει ενιαία».