«Μωρό μου, game over»: Η φράση του «μάγειρα» των ναρκωτικών της δυτικής Αττικής στην γυναίκα του

Gazzetta team
«Μωρό μου, game over»: Η φράση του «μάγειρα» των ναρκωτικών της δυτικής Αττικής στην γυναίκα του
Η αστυνομία εξάρθρωσε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών στην δυτική Αττική.

Συγκεκριμένα εξάρθρωσε δύο συμμορίες και επτά εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν ναρκωτικά στη δυτική Αττική.

Από τα μέσα του Νοεμβρίου του 2018 το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών ξεκίνησε έρευνα, σχετικά με τη δράση ατόμων, τα οποία λειτουργούν ως διακινητές ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών.

Έτσι οι Αρχές διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός ευρύτερου εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν κυρίως στους καταυλισμούς των Αχαρνών (Αυλίζα, Αγία Σωτήρα, Πλάτωνας και Σαράντα Μάρτυρες), καθώς και σε κοντινές περιοχές όπως στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια.

Από την έρευνα προέκυψε πως τα άτομα αυτά συνέστησαν εγκληματικές ομάδες, είτε με τη μορφή της εγκληματικής οργάνωσης, είτε με τη μορφή ομάδας- συμμορίας.

Οι διακινητές χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές εφαρμογές στις επικοινωνίες τους, ενώ χρησιμοποιούσαν διαρκώς κωδικές ονομασίες, για να μην γίνονται αντιληπτοί από τις Αρχές.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι κωδικές ονομασίες ήταν οι εξής: «πράσινα», «πρασινάδα» ή «πράσα», το χασίς λόγω του πράσινου χρώματος της συσκευασίας τους, καθώς και «λάστιχα». Τα ναρκωτικά δισκία τα ονόμαζαν «καραμέλες», λόγω του σχήματος και του λευκού χρώματός τους. Την ηρωίνη την αποκαλούσαν «κογιανή» ή «κουγιανή». Επίσης την ανέφεραν ως «κρέας», «σόδα, «θέμα», «κάστανα» , «καφέ», λόγω του καφέ σκούρου χρώματος που έχει. Την κοκαΐνη την ονόμαζαν «άσπρη» ή «χιόνι», λόγω του λευκού χρώματος της ουσίας. Πολλές φορές την αποκαλούσαν «κοκορέτσι». Το ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας ως «αμάξι». Την αστυνομική επιχείρηση ως «πέσιμο» ή «γάμο» ή «πανηγύρι». Για τις ποσότητες χρησιμοποιούσαν τον όρο «γραμμές», η οποία υποδήλωνε τα γραμμάρια (1 γραμμή=1 γραμμάριο). Τα χρήματα τα αποκαλούν «χαρτιά», λόγω της χάρτινης υφής τους και «λοβέ».

Η φράση του «μάγειρα» ναρκωτικών στη γυναίκα του: «Μωρό μου, game over»

Ο «μάγειρας» των ναρκωτικών ουσιών φέρεται να έκανε χλιδάτη ζωή. Ο 38χρονος ζούσε σε πολυτελές σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, το οποίο το είχε μετατρέψει σε εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών.

Την στιγμή που οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες εκείνος γύρισε και είπε στην γυναίκα του: «Μωρό μου, game over».