Καταγγελία: Αστυνομικοί προσήγαγαν και... ξεγύμνωσαν αφισοκολλητές στο Κερατσίνι

Gazzetta team
Καταγγελία: Αστυνομικοί προσήγαγαν και... ξεγύμνωσαν αφισοκολλητές στο Κερατσίνι
Σωματικό έλεγχο με ολική αφαίρεση των ρούχων δύο αφισολλητών, καταγγέλλει το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.

Το ΣΕΚ που είναι βασική οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατήγγειλε ότι το βράδυ της Τετάρτης δύο μέλη του «προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου για “εξακρίβωση στοιχείων” την ώρα που κολλούσαν αφίσες για την πορεία του Πολυτεχνείου. Όχι μόνο τους κράτησαν για πάνω από τρεις ώρες αλλά προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο με ολική αφαίρεση των ρούχων τους!Η έκκληση του δικηγόρου Θ.Καμπαγιάννη και των δημοτικών συμβούλων Θ.Διαβολάκη, Κ.Θωίδου, Π.Κωνσταντίνου και άλλων, να επισπευσθεί η διαδικασία λόγω του προβλήματος υπέρτασης του ενός, έπεσε σε ώτα μη ακουόντων».

Τη σχετική ανάρτηση έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρεται: «Φαίνεται ότι ο πανικός της κυβέρνησης Μητσοτάκη μπροστά στην διογκούμενη εργατική και φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει για να αφαιρέσει δικαιώματά και ελευθερίες οδηγεί σε κλιμάκωση της καταστολής. Σε αυτήν η ΕΛΑΣ εκτός από την βαρβαρότητα των επιθέσεων στις φοιτήτριες και τους φοιτητές έξω από την ΑΣΟΕΕ προσθέτει και την χυδαιότητα του ξεγυμνώματος των των αφισοκολλητών. Είναι πέρα νυχτωμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με την καταστολή και το ρατσισμό θα ανακόψει την εργατική και νεολαιίστικη αντίσταση».

Πηγή: Reader.gr