Καταγγελία ΚΚΕ: Σε στρατόπεδο της Κω προσπάθησαν να εμποδίσουν φαντάρο να διαβάσει τον Ριζοσπάστη!

Gazzetta team
Καταγγελία ΚΚΕ: Σε στρατόπεδο της Κω προσπάθησαν να εμποδίσουν φαντάρο να διαβάσει τον Ριζοσπάστη!
Η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» κατασχέθηκε από τα προσωπικά αντικείμενα νεοσύλλεκτου σε στρατόπεδο της Κω.

Το θέμα πήρε έκταση, καθώς τρεις βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για το θέμα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Κομνηνάκα Μαρία, Παπαναστάσης Νίκος και Παφίλης Θανάσης ρωτούν τον κo Παναγιωτόπουλο, μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, νεοσύλλεκτος φαντάρος, που παρουσιάστηκε στην Κω, έφερε στα ατομικά του είδη την εφημερίδα ''Ριζοσπάστης''. Στον έλεγχο των ατομικών ειδών, ο υπεύθυνος υπαξιωματικός κατέσχεσε την εφημερίδα, με την αιτιολογία ότι δεν μπορούν στον ελληνικό στρατό να εκφράζονται πολιτικές απόψεις.

Έπειτα από διαμαρτυρία του νεοσύλλεκτου στρατιώτη, η Διοίκηση έδωσε την απάντηση ότι απαγορεύονται όλες οι εφημερίδες στον στρατό, ακόμη και οι αθλητικές.

Η ανάγνωση εφημερίδας αποτελεί δικαίωμα των στρατευμένων. Είναι πρόκληση εν έτει 2019 να παρεμποδίζεται ή και να απαγορεύεται στην πράξη η ανάγνωση εφημερίδας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει στην πράξη η απαγόρευση να διαβάζουν εφημερίδες εντός των στρατοπέδων οι φαντάροι».

Στη καταγγελία του, την οποία δημοσίευσε ο Ριζοσπάστης, ο φαντάρος ανέφερε ότι του είπαν πως απαγορεύονται όλες οι εφημερίδες, ακόμα και οι αθλητικές.

Πηγή: reader.gr