«Κόκκινος συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ. για επιθέσεις-απάντηση μακριά από τα Εξάρχεια

Gazzetta team
«Κόκκινος συναγερμός» στην ΕΛ.ΑΣ. για επιθέσεις-απάντηση μακριά από τα Εξάρχεια
Μπορεί οι συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η εύρεση του οπλοστασίου της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και το σφράγισμα του ορμητηρίου των κουκουλοφόρων εντός της ΑΣΟΕΕ, να έφερε κλίμα ευφορίας στην Κατεχάκη αυτό όμως ήταν μόλις για λίγες ώρες.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι οι ημέρες πριν και μετά τις δύο επετείους -εξέγερση Πολυτεχνείου και δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Πολλώ δε μάλλον μετά τα όσα προαναφέραμε, θεωρείται βέβαια ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος ίσως και το ένοπλο αντάρτικο πόλεως θα επιχειρήσουν να απαντήσουν σε αυτή την υπέρ-δραστηριότητα της Αστυνομίας. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν ήδη σχεδιάσει τα μέτρα για το Πολυτεχνείο κι έχουν δώσει διαταγές για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών.

Κι αν τα Εξάρχεια, αυτή την περίοδο, μπορεί κανείς να πει ότι αστυνομοκρατούνται, η μεγάλη ανησυχία είναι για «χτύπημα» εκτός του κέντρου των Αθηνών. Μία νυχτερινή καταδρομική επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα για παράδειγμα, είναι ένα σενάριο που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει. Στο κείμενο ανάληψης για τις βόμβες μολότοφ στο Α.Τ., η οργάνωση «Μηδενιστική Ταξιαρχία» απεύθυνε κάλεσμα σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου να «χτυπήσουν» και μακριά από τα Εξάρχεια.

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση έξω από τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας γενικά. Αυτή τη στιγμή, τα Εξάρχεια είναι το επίκεντρο της προσοχής και της "ασφάλειας" και πιστεύουμε ότι συγκεντρώνοντας τις επιθέσεις και τις συγκρούσεις σε ένα μόνο μέρος της πόλης μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει παρά θετικές», αναφέρει το κείμενο που αναρτήθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με τις ημέρες και κυρίως τις νύχτες που έρχονται να είναι ιδιαιτέρως «πονηρές», με πρόσωπα γνωστά στην Αντιτρομοκρατική να κυκλοφορούν ελεύθερα (είτε επειδή έχουν αποφυλακιστεί, είτε επειδή έχουν αποδράσει) και με αρκετά «αχαρτογράφητα» πρόσωπα του ένοπλου αντάρτικού πόλεως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη κι ένα «τυφλό» χτύπημα - απάντηση στις συλλήψεις «συντρόφων» και στη δυναμική παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο πάλαι ποτέ άβατο των Εξαρχείων.

Πηγή: Reader.gr