Κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο σε προσφυγόπουλα στην Καρίτσα: «Δεν είμαστε χρυσαυγίτες, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι»

Gazzetta team
Κάτοικοι έκλεισαν τον δρόμο σε προσφυγόπουλα στην Καρίτσα: «Δεν είμαστε χρυσαυγίτες, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι»
Νέο περιστατικό ξενοφοβίας, αυτή την φορά στην Καρίτσα της Λάρισας.

Οι κάτοικοι στην Καρίτσα της Λάρισας έκλεισαν τον δρόμο προκειμένου να μην μπορέσει να μπει στο χωριό ένα πούλμαν με 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Τα παιδιά επρόκειτο να εγκατασταθούν στο ξενοδοχείο του χωριού «Βίλα Χριστίνα».

Οι κάτοικοι, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, με μπροστάρη τον πρόεδρο της κοινότητας, Βασίλη Τσάκνη είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την είσοδο άλλων προσφύγων στην κοινότητα της Καρίτσας.

«Δεν είμαστε χρυσαυγίτες, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι», ανέφερε ο πρόεδρος, ενώ οι κάτοικοι είναι πολύ ενοχλημένοι από το γεγονός ότι ορισμένοι, όπως σημειώνουν, τους «φόρεσαν» την ταμπέλα ρατσιστές και χρυσαυγίτες.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Βασίλης Τσάκνης δηλώνει στο onlarissa.gr: «Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε. Όλο το χωριό είναι ενωμένο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας έτσι ώστε να μην έρθουν άλλοι πρόσφυγες στον τόπο μας. Είμαστε ένα δημοκρατικό και φιλόξενο χωριό, δεν είμαστε ούτε χρυσαυγίτες, ούτε ρατσιστές όπως πολλοί έσπευσαν να μας αποκαλέσουν, απλά δεν είναι δυνατόν σε ένα χωριό με τόσους λίγους κατοίκους, να έρθει για εγκατάσταση ένας τόσο μεγάλος αριθμός προσφύγων».