Επιστρέφει η ομάδα ΔΕΛΤΑ: Όλες οι λεπτομέρειες

Gazzetta team
Επιστρέφει η ομάδα ΔΕΛΤΑ: Όλες οι λεπτομέρειες
Με αυστηρές συστάσεις για να αποφευχθούν περιστατικά που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, κάνει πρεμιέρα το αργότερo μέχρι τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου η νέα Ομάδα ΔΕΛΤΑ που θα θυμίζει περισσότερο δίκυκλη ΟΠΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα αποτελείται από 50 αστυνομικούς, οι οποίοι θα είναι χωρισμένοι σε πέντε ομάδες των δέκα ατόμων και θα περιπολούν πρωί και απόγευμα σε εξάωρες βάρδιες.

Αναλυτικά, δύο ομάδες το πρωί, δύο το απόγευμα και μία ακόμη θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για να παρέμβει εάν υπάρχει ανάγκη. Στο βασικό οπλισμό των αστυνομικών της νέας Ομάδας ΔΕΛΤΑ -με βάση τις ίδιες πληροφορίες- θα είναι το αλεξίσφαιρο γιλέκο, το πιστόλι, υποπολυβόλο MP-5 όποτε κρίνεται απαραίτητο, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, επιαγκωνίδες, επιγονατίδες και επικαλαμίδες.

Όπως και στην πρώτη περίοδο έτσι και τώρα, πεδίο δράσης θα είναι το κέντρο της Αθήνας και στόχος η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και -όπως η αποστολή της ΟΠΚΕ- και η παρέμβαση της σε δύσκολα επιχειρησιακά περιστατικά, όπως επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν, εκκενώσεις καταλήψεων και επιθέσεις σε αστυνομικούς μετά από επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκάθαρες είναι οι συστάσεις των αρμόδιων αξιωματικών ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν περιστατικά αυθαιρεσίας (όπως η βιαιοπραγία εναντίον του φωτορεπόρτερ Άρη Mεσίνη επειδή φωτογράφιζε συλλήψεις, ο ξυλοδαρμός Αμερικανίδας φοιτήτριας που προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση του Νοάμ Τσόμσκι, ο διαπληκτισμός με άτομο που βρίσκονταν μέσα σε ταβέρνα με αστυνομικό της τότε ΔΕΛΤΑ να τον καλεί να βγει έξω «αν είσαι άνδρας» κ.ά.).

Τέλος, σημειώνεται ότι οι 50 αστυνομικοί της νέας Ομάδας ΔΕΛΤΑ πέρασαν από πρακτική εκπαίδευση, ασκήσεις μαζί με την ΟΠΚΕ, αλλά και θεωρητικά σεμινάρια στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών και των ομάδων περιπολίας.

Πηγή: Reader.gr