Γονείς πλήρωσαν για το βανδαλισμό των παιδιών τους σε σχολείο του Αγρινίου

Gazzetta team
Γονείς πλήρωσαν για το βανδαλισμό των παιδιών τους σε σχολείο του Αγρινίου
Όλη την "ανησυχία" της ηλικίας έβγαλαν μαθητές δημοτικού σχολείου στο Αγρίνιο, σπάζοντας 20 τζάμια του, πέρσι το καλοκαίρι. Οι "δράστες" δεν ήταν δύσκολο, σε πλήθος παιδιών του σχολείου να εντοπισθούν...

Η Οικονομική Επιτροπή πήρε απόφαση να προχωρήσει σε δίκες, αλλά τελικά με την παρέμβαση των γονέων, ήλθαν σε για εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Το σχολείο έκανε αίτημα στο δήμο Αγρινίου, να πληρώσει το λογαριασμό ύψους 224,50 ευρώ, ταυτόχρονα όμως, υπήρχαν και ένδικες απαιτήσεις του δήμου προς τους γονείς των παιδιών.

Οι γονείς, όπως αναφέρει το agrinionews.gr όταν βεβαιώθηκαν ότι δράστες ήταν τα παιδιά τους, ζήτησαν να πληρώσουν τα έξοδα και να υπάρξει ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός, για να μην προχωρήσει περισσότερο η ιστορία.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, καθώς ο νόμος δίνει το δικαίωμα να αποφασίζει για τέτοιους συμβιβασμούς μέχρι του ποσού των εξήντα χιλιάδων ευρώ. Για ποσά μεγαλύτερα των 60 χιλιάδων, πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο.

Και ενώ κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο λόγος που τα παιδιά έσπασαν όχι ένα, αλλά είκοσι τζάμια, καλό θα είναι η τακτική αυτή να ισχύσει σε όλους τους δημόσιους χώρους, με τους γονείς να είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν τα έξοδα των φθορών και βανδαλισμών των παιδιών τους, ανεξάρτητα από το ποινικό μέρος.