Απάντηση Βορίδη για τα περί αναπηρίας: «Διαστρέβλωσαν όσα είπα» (vid)

Gazzetta team
Απάντηση Βορίδη για τα περί αναπηρίας: «Διαστρέβλωσαν όσα είπα» (vid)
Ο Μάκης Βορίδης, με ανάρτησή του απαντά στα περί αναπηρίας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Ο Μάκης Βορίδης σε τηλεοπτική εκπομπή, σχολίασε το περιστατικό με τον βηματισμό αλά Μόντι Πάιθον.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε στην εκπομπή μεταξύ άλλων για το περιστατικό: «Εγώ δεν ξέρω αν είναι παιδιά ή 21 ή είναι 16… Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι 16. Προφανώς η συμπεριφορά των παιδιών αυτών, γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι 2, είναι 16… Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς έτσι; Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουνε. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση»...

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη και μειωτική την δήλωση του Μάκη Βορίδη και κάλεσε τον υπουργό να ανακαλέσει.

Ο Μάκης Βορίδης απάντηση μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, υποστηρίζοντας πως διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του.

Συγκεκριμένα έγραψε στην ανάρτησή του:

«Για ακόμη μία φορά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά μου.

Γιατί όποιος άκουσε τη δήλωσή μου σχετικά με το γεγονός ότι κάποιοι επικροτούν τον εξευτελισμό της Εθνικής μας παρελάσεως, εύκολα καταλαβαίνει ότι δεν είπα ποτέ πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς με άτομα με αναπηρία. Είναι επίσης απολύτως προφανές ότι αναφερόμουν σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Γιατί περί αυτού μιλούσαμε, περί της θεμιτής ή όχι απόδοσης ευθυνών στις συγκεκριμένες «performers”. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν.
Όλα τα άλλα αποτελούν άθλιες προβοκάτσιες εκ μέρους αυτών που θέλουν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη υποτίμηση της εθνικής μας εορτής».