Πατέρας στην Κρήτη μήνυσε νηπιαγωγούς για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής (vid)

Gazzetta team
Πατέρας στην Κρήτη μήνυσε νηπιαγωγούς για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής (vid)
Ένας πατέρας στην Κρήτη εξοργίστηκε, επειδή οι νηπιαγωγοί μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα με την επιστημονική τους ονομασία και κατέθεσε μήνυση, με το αιτιολογικό ότι το παιδί του «τραυματίστηκε ψυχολογικά».

Το φοβερό της υπόθεσης είναι πως το πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου οι εκπαιδευτικοί μάθαιναν στα παιδιά για τη σεξουαλική αγωγή, με τίτλο «Παίζω με τον Φρίξο, και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις», απέσπασε το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία!

Η Μαργαρίτα Γερούκη, εκπαιδευτικός και ειδική σε θέματα σεξουαλικής αγωγής, μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ TV», εξήγησε ότι το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής διδάσκεται εδώ και χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες και υπογράμμισε ότι τα παιδιά μέσω της γνώσης μπορούν να διδαχθούν πολλά, προστατεύοντας παράλληλα τον εαυτό τους. Η εκπαιδευτικός τόνισε επίσης την ανάγκη αναφοράς στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα με την επιστημονική τους ονομασία.

Σύσσωμη, πάντως, η εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο του Ρεθύμνου όσο και των Χανίων, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, έχουν ταχθεί υπέρ των τεσσάρων νηπιαγωγών που διώκονται και έχουν ενημερώσει τις εισαγγελικές Αρχές ότι πρόκειται για μάθημα εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής.