Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για Novartis: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες μιλούν ντυμένοι καλόγεροι και φορώντας μάσκες (vid)

Gazzetta team
Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για Novartis: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες μιλούν ντυμένοι καλόγεροι και φορώντας μάσκες (vid)
Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Novartis, αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της ιταλόφωνης κρατικής τηλεόρασης της Ελβετίας παρουσιάζει για πρώτη φορά τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, οι οποίοι μιλούν στην κάμερα ντυμένοι καλόγεροι και φορώντας μάσκες βενετσιάνικου καρναβαλιού!

Οι τρεις τους αποκαλύπτουν όλα όσα γνωρίζουν για τον χρηματισμό γιατρών και αξιωματούχων.

Στόχος, όπως λένε, ήταν η υπερσυνταγογράφηση και η υπερκοστολόγηση φαρμάκων, ώστε τα κέρδη του κολοσσού να μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο.

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Η Στρατηγική» και έχει προκαλέσει αίσθηση, ενώ εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση, καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης.

30.000 γιατροί φαίνεται πως έπαιρναν δωράκια, προκειμένου να προτιμούν φάρμακα της εταιρείας, σύμφωνα με τους μασκαρεμένους μάρτυρες, τους οποίους ακολουθεί το ντοκιμαντέρ στο ταξίδι τους στην Αμερική για να καταθέσουν στο FBI. Το ντοκιμαντέρ, κατά τους δημιουργούς του, γυρίστηκε φέτος το καλοκαίρι.