Καθηγητής και πάλι στο ΑΠΘ ο Βενιζέλος

Gazzetta team
Καθηγητής και πάλι στο ΑΠΘ ο Βενιζέλος
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επιστρέφει ως καθηγητής στο ΑΠΘ, με δύο μαθήματα στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών το χειμερινό εξάμηνο και με ένα μάθημα στο μεταπτυχιακό Συνταγματικού Δικαίου.

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στα έδρανα του ΑΠΘ, με την πρώτη του διάλεξη να έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, 22 Οκτωβρίου!

Μάλιστα, φαίνεται πως ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κηρύξει την έναρξη των μαθημάτων του Α' Εξαμήνου με πανηγυρικό τόνο, αφού η πρώτη διάλεξη θα δοθεί στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, και όχι σε κάποιο αμφιθέατρο, ενώ θα προσκληθούν όλα τα τμήματα των πρωτοετών φοιτητών να την παρακολουθήσουν. Το μάθημα που θα διδάξει είναι Συνταγματικό Δίκαιο και εντάσσεται στο Α' χειμερινό εξάμηνο.

Μια μέρα πριν, δε, τη Δευτέρα, ο κος Βενιζέλος θα κάνει μάθημα σε φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ.

Όπως προκύπτει από το ωρολόγιο πρόγραμμα του ΑΠΘ, θα διδάξει Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία (1821-1975), Πολιτειολογία και Συνταγματικό Δίκαιο. ​

Να σημειώσουμε πως από το 1991 -όταν και πρωτοεκδόθηκε- οι φοιτητές Νομικής του ΑΠΘ διδάσκονταν το βιβλίο του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, «Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου».

Θυμίζουμε, μετά την απόφαση του να μην κατέβει στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε σχετική αίτηση στις 26 Ιουνίου στο ΑΠΘ, η οποία και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου, οπότε και αποφασίστηκε η «άρση αναστολής των καθηκόντων του καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Νομικής, Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω λήξης της θητείας του ως βουλευτή». ​

Ο κ. Βενιζέλος εκλέχθηκε στο ΑΠΘ το 1984 υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δημοσιεύοντας μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων.