Πατέρας μικρού Ραφάηλ: «Το Υπουργείο μας απέρριψε για να μην ζητήσουν κι άλλοι»

Gazzetta team
Πατέρας μικρού Ραφάηλ: «Το Υπουργείο μας απέρριψε για να μην ζητήσουν κι άλλοι»
Ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ μίλησε για την προσπάθεια που κάνει ώστε το παιδί του να μεταφερθεί στις ΗΠΑ και αναφέρθηκε στην απάντηση που έλαβε από παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γλωσσιώτης στο Star Κεντρικής Ελλάδας, η απάντηση που έλαβε από το υπουργείο ήταν πως αν εγκριθεί το κονδύλι «θα έρθει ντόμινο άλλων περιπτώσεων με άλλου είδους παθήσεις».

Ωστόσο, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια ώστε να καταφέρει να πάει με το παιδί του στις ΗΠΑ.

«Ο Παναγιώτης υπάρχει, το πρόβλημα υπάρχει και η λύση του προβλήματος υπάρχει αλλά είναι ακριβή. Θέλω να σας αναφέρω και δεν θέλω να έρθω σε κόντρα με το υπουργείο, λέει ο κ. Κικίλιας πως δεν είναι οικονομικό από τη στιγμή που μου λέει Γιώργο δεν μπορώ να το κάνω αυτό γιατί μετά θα έρθει ένα ντόμινο άλλων περιπτώσεων με άλλου είδους παθήσεις. Μας είπε έτσι ακριβώς. Αν υπήρχε έστω και μία δυνατότητα να τίθεται ζήτημα ζωής για το παιδί μας δεν θα παίρναμε κανένα ρίσκο», ανέφερε.

«Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο, κανένα απολύτως ρίσκο. Το παιδάκι στην Κύπρο πως είναι δυνατόν το υπουργείο Υγείας εκεί να έστειλε το παιδί;», είπε ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης και τόνισε πως οι γιατροί που παρακολουθούν το παιδί δεν θεωρούν πως διατρέχει κίνδυνο φεύγοντας στο εξωτερικό», επεσήμανε.

«Έχω να σας πω πως κάθε τέσσερις μήνες που κάνει τη θεραπεία το παιδί υπογράφουμε εμείς οι ίδιοι με δική μας ευθύνη, παραδίδουμε το παιδί στο χειρουργείο. Εμείς οι ίδιοι αναλαμβάνουμε την ευθύνη του παιδιού μας, δεν την αναλαμβάνει κανένας νευρολόγος και κανένας αναισθησιολόγος. Αυτή την ευθύνη θα την αναλάβουμε και τώρα, ξέρουμε πως είναι για το καλό του παιδιού. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι μαζί μας, είναι πολύ συγκινητικό. Έχει μαζευτεί ένα ποσό 1.300.000 ευρώ μόνο από το Facebook και χωρίς να παίζουμε σε κανένα μεγάλο κανάλι. Το παιδί μου είναι αποφασισμένο, το παιδί μου με οδηγεί και είναι μαζί μου όλος ο κόσμος, όλη η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Γλωσσιώτης.