«Ασύλληπτη χυδαιότητα»: Η Ρωσίδα μιλά για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στην Κύπρο (vid)

Gazzetta team
«Ασύλληπτη χυδαιότητα»: Η Ρωσίδα μιλά για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στην Κύπρο (vid)
Σάλο έχει προκαλέσει η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε Ρωσίδα από τρεις Κύπριες σε πάρκινγκ στη Λάρνακα. Το θύμα, η Σβετλάνα Ζαίτσεβα, κατάγεται από την Αγία Πετρούπολη, ζει μόνιμα στη Λεμεσό τα τελευταία 20 χρόνια και είναι μητέρα τριών παιδιών.

Η ίδια μίλησε στον Πολίτη και περιέγραψε το περιστατικό.

Όπως είπε, χθες, γύρω στις 8:30 το βράδυ, είχε πάει στη Λάρνακα, για να αφήσει ένα κλειδί στο σπίτι κάποιας φίλης της. Επειδή δεν είχε ξαναπάει, αναζήτησε τη διεύθυνση με GPS.

Τυχαία βρέθηκε στο πάρκινγκ και είδε ένα κόκκινο αυτοκίνητο να χτυπάει ένα άσπρο. Η οδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα και όταν δεν είδε κάποιον να αντιδρά, συνέχισε την πορεία της προς την έξοδο του πάρκινγκ.

Αντέδρασα αυθόρμητα

Η Σβετλάνα ανέφερε στον Πολίτη ότι έψαχνε τη διεύθυνση και το GPS και κρατούσε το κινητό τηλέφωνο στο χέρι της. Προσπάθησε με νοήματα να σταματήσει το κόκκινο αυτοκίνητο και ταυτόχρονα έβγαζε φωτογραφίες από το συμβάν, για να επιβεβαιωθεί η ζημιά.

Από το κόκκινο αυτοκίνητο κατέβηκαν τρεις γυναίκες και ένα παιδί. Την ρώτησαν αν είναι δικό της το αυτοκίνητο και όταν η Σβετλάνα απάντησε όχι, τότε άρχισε η επίθεση εναντίον της με απειλές να σβήσει τις φωτογραφίες από το κινητό της.

Ασύλληπτη χυδαιότητα

Οι δύο από τις τρεις γυναίκες άρχισαν να βρίζουν την Σβετλάνα Ζαίτσεβα με απίστευτα χυδαίες εκφράσεις. «Αυτά που φαίνονται στο βίντεο δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έκαναν και μου είπαν», λέει στον Πολίτη.

Οι δύο από τις τρεις γυναίκες την απειλούσαν, δείχνοντας ότι θα τη δείρουν ή ότι η μία θα φέρει τον άντρα της να την γ... Σε κάποια στιγμή, η μία γυναίκα την πλησίασε και την έφτυσε στο πρόσωπο.

Σε ΑΜΕΑ το χτυπημένο αμάξι

Η Σβετλάνα πληροφορήθηκε ότι το αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από το όχημα των γυναικών ανήκει σε άτομο με ειδικές ανάγκες (σ.σ. κωφάλαλο). Την ώρα του επεισοδίου εμφανίστηκε ο φρουρός του χώρου στάθμευσης και δεν επέτρεψε στις τρεις γυναίκες να φύγουν, ενώ κάλεσε και την αστυνομία και ανέμενε και τον ιδιοκτήτη του άλλου οχήματος.

Η Σβετλάνα αποχώρησε γιατί είχε αφήσει μόνα τα παιδιά της. Σήμερα κλήθηκε από την αστυνομία να δώσει κατάθεση. Όπως είπε στον «Π», ένιωσε την ανάγκη να σταματήσει το όχημα των γυναικών, γιατί ήταν κρίμα να προκαλέσουν ζημιά και να μην αναλάβουν την ευθύνη τους. Ωστόσο, δεν περίμενε να δεχθεί τέτοια ρατσιστική επίθεση και αυτός ήταν ο λόγος που δημοσιοποίησε το βίντεο.